1 av 5
- Foto: Magnus Liam Karlsson / SCANPIX
2 av 5
- Foto: Peter Krüger/SCANPIX
3 av 5
- Foto: Johan Nilsson / SCANPIX
4 av 5
- Foto: Jessica Gow / SCANPIX
5 av 5
- Foto: Faksimil från Aftonbladet

Veckan i Tryck v.44

För att metajournalistik också är journalistik.


+ Adam Alsing.

Strålande i genant dåliga Förkväll. Han håller liksom en egen nivå den där Alsing - påminner lite om att se Zlatan Ibrahimovic i landslaget.

- Sara Trus.

Upphovskvinnan bakom Sveriges genom tiderna mest lästa inredningsreportage aspirerar i en debattartikel i Aftonbladet på att bli inredningsjournalistikens Kikki Danielsson.

Hon förklarar att hon också gjort journalistik av hur förortspar lagar ärtor på dyra spisar. Det hon inte tycks förstå var att det inte var teppanyakihällen i sig som fick de vanligtvis så sansade twittrograferna att gå i taket: det var det erotiska tonfallet i beskrivningen av fanskapet. Vänd blad och gå vidare nu Sara.

! Ring SJ.

Snart är november här och någon måste ringa och påminna klåparna om att det förmodligen snöar i Ultima Thule även i år. Precis som det gjort varje vinter, sedan någon miljon år tillbaka.

? Kung Carl XVI Gustaf.

Avsåg han att lugna pressuppbådet med kommentaren: "Jag ska hem och läsa boken"? Jaha, då är han väl klar lagom till jul.

() JAS-plan.

Ännu ett JAS Gripen i en flygincident och nu höjs envisa röster för att öppna ett museum bredvid Vasamuseet till flygplanets ära - helt i linje med den tradition vi har att visa upp svensk ingenjörskonst för turister. Varför vägrar de satans planen att göra just det de byggdes för? Flyga.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!