1 av 3
- Foto: Scanpix/Chris Pizzello
2 av 3
- Foto: All Over Press Sweden
3 av 3
- Foto: All over press Sweden

Kommer "The Hunger Games" bli nya "Twilight"?

"The Hunger Games" är en film som har premiär i mars nästa år, men redan nu har det debatterats kring huruvida även denna filmserie kommer mottas med samma entusiasm som "Twilight" - och "Harry Potter"-filmerna.


De som trodde att de skulle få slippa hysterin kring "Twilight" efter hösten premiär av sista filmen, kan ha misstagit sig. Det kommer nämligen en ny filmserie för tonåringar, och först ut är den första delen "The Hunger Games".

Boktrilogi

Filmen bygger på Suzanne Collins sci-fi trilogi och första boken, "The Hunger Games", handlar om ett framtida jorden där människor bor i olika distrikt. Huvudkaraktären, Katniss Everdeen, bor i Distrikt 12 med sin syster och mamma. Boken centreras kring hur man väljer ut en pojke och en flicka i åldrarna 12-18 år, som måste finna sig i att vara med i ett tevesänt program där de måste slåss mot varandra tills bara en lever.

Katniss lillasyster blir utvald som förkämpe för deras distrikt, vilket får Katniss att frivilligt delta i spelet istället för sin syster.

Jämförelser mellan "The Hunger Games" och "Twilight"

16-åriga Katniss Everdeen spelas av Jennifer Lawrence (Oscar-nominerad för sin insats i "Winter's Bone"). I en intervju med Vanity Fair sade Lawrence att "The Hunger Games är inte som Twilight. Och om det blir ett galet fenomen så får jag njuta av min frihet nu."

Bloggare och journalister överallt skriver om hur "The Hunger Games" faktiskt kan bli ett världsfenomen, precis som vampyrfilmen.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!