1 av 2
- Foto: Evan Agostini/Scanpix
2 av 2
- Foto: Evan Agosini/Scanpix

Angelina Jolie stämd

Skådespelerskan Angelina Jolie har den senaste tiden valt att även stå bakom kameran och har på sistone haft fullt upp med att regissera filmen "In the Land of Blood and Honey". Nu har dock en stämning utfärdats mot skådespelerskan, vars kommande film kan vara i fara.


Mer om Angelina Jolie

Jolie är sedan 2005 tillsammans med Brad Pitt. Tillsammans har paret de sex barnen Maddox, Pax Zahara, Shiloh och tvillingarna Knox Lèon och Vivienne Marcheline.

Angelina är engagerad i humanitära insatser, och 2001 blev hon bland annat utnämd till UNHCR Goodwill-ambassadör.

Angelina Jolie har sedan en tid tillbaka jobbat med sin film, "In the Land of Blood and Honey", där hon regidebuterar. Nu har dock en anmälan gjorts av journalisten och författaren, James Braddock, på grund av brott mot copyright lagen, uppger Wenn.

Stämd av journalist

Anmälan har gjorts av en kroatisk journalist vid namn James Braddock, som uppges ha haft ett möte med en av filmens producenter, Edin Sarkic, för en eventuell filmatisering av hans bok "The Soul Shattering". Inget samarbete blev dock av, men nu stämmer journalisten filmen då likheter finns mellan den och hans bok.

Skildrar bosniska inbördeskriget

Angelina Jolies film skildrar 1990-talets Bosniska inbördeskrig, där man får följa ett våldtäkts- och kidnappningsoffer och en av hennes tillfångatagare, som utvecklar romantiska känslor för varandra.

I James Braddocks bok uppstår kärlek mellan en serbisk befälhavare och en tillfångatagen kvinna.

Filmen har amerikansk biopremiär 23 december.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!