Midsommarafton
Små grodorna små grodorna... - Foto: TT/Nyhetsbyrån

Här är personerna du INTE vill fira midsommar med

Alla älskar vi ett bra midsommarfirande, men nog finns det några karaktärer vi helst slipper under kvällen. Nyheter24:s Gabriella Bark listar några av dem.


Och här är allt som kan gå fel

Nyheter24:s Quetzala Blanco ger dig guiden till allt som kan gå fel på midsommar.

Läs mer här.

Den snygga tjejen

Du har gjort dig i ordning i cirka tre timmar. Lockat håret (lockarna börjar dock släppa innan du kommit till festen), sminkat dig i tio lager, klätt dig i en klänning du förbeställt plus sandalerna för halva månadslönen. Trots detta ser du ut som en säck bananer. Väl på festen träffar du på "den där tjejen". Hon som är osminkad, har romantiska lockar, smilgropar, perfekt leende och en jämn bronzad färg på sin silkeslena hud samt ett skratt som får tiden att stanna. Hon är snyggast på festen och alla vet om det.

Fyllot

Jag vill inte racka ned på denne för mycket, då det oftast är jag. Men alla vet vi hur det är att hamna bredvid den där som ALLTID dricker för mycket. Där sitter du och gnager på en jordgubbe och småpratar med grannen mittemot när du var 30:e sekund hör ett "RAJ RAJ RAJ ÖÖYYY NUUU  ÄÄRREEEE RAJ RAJ RAJ" följt av en slapp fyllearm som slängs upp på din axel. Byt bord.

Gnällspiken

Det duggar, det blev fel vin, du gillar inte sill, ditt liv är skit, du är allergisk mot gräs, din vagel vägrar att ge med sig du har inte så roligt som du förväntade dig, du vill eventuellt gå hem, din skjuts kommer aldrig, när den väl kommer vill du inte åka hem.

Du gillar inte ens högtider men envisas med att vara med utifall det blir kul.

Din crush

Du kanske tänker att det är helt perfekt att din crush kommer att vara på samma fest under midsommarkvällen. Det hela slutar med att du springer efter din crush hela kvällen och cirkulerar kring denne som en fluga runt skit. Så fort han/hon pratar med någon annan är du där och tränger dig in med nosen och ska minsann vara med. Dansas det dansar du i en ring kring denne så ingen annan ska komma nära. I värsta fall ger du även denna en kärleksförklaring där på småtimmarna....

Personen som har en crush på dig

Här är det the other way around. Personen som varit kär i dig sedan lågstadiet befinner sig på samma fest som du. Vart du än går så lyckas denne på något mystiskt vis alltid dyka upp efter en liten stund. Pratar du med någon du är intresserad av kan du räkna med att denna kommer göra allt i sin makt för att inbryta och på ett eller annat sätt vara med.

Lekgrodan

Personen som alltid envisas med att ALLA ska vara med och leka. Spelar ingen roll om du brutit benen – alla ska vara med på små grodorna. "Den snygga tjejen" från punkt nummer ett är först upp, hoppar, dansar och leker – och ser fortfarande ut som en älva. I dansringen hamnar du så klart bredvid den för fulle som drar ned dig i gräset och rullar omkring på dig.

Den som skippar drickat

Personen som inte dricker någonting alls samtidigt som att du och resten av packet är i samma skick som Ozzy Ozbourne var på 70-talet. Dagen efter minns du små fragment av ett tillfälle då du och den för fulle rullar i gräset, slåss pussas och slöddrar samtidigt som denna städade person står lite avlägset och tittar på er med en blick som säger – det är synd om er.

Snåljåpen

Det är dagen efter midsommar och ditt sommarställe ser ut som ett bombnedslag. Gårdagens gäster ligger hemma bakfulla och sovandes som grisar. Efter att du anordnat allt, betalat allt och styrt upp allt så ringer nu telefonen. Kanske är det någon som vill komma och städa? You wish. Det är en av gästerna som frågar när det är ok att komma och hämta vinet denne lämnade kvar. Till alla som brukar göra detta – don't. 

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Allt om SampeV2: Lön, längd och om han har flickvän

Swifts album slog Spotify-rekord

1 timme sedan
Nya rekord från Taylor Swift hör inte till ovanligheterna – men nu har hon slagit ännu ett. Världsstjärnans nya album "The tortured poets department" skriver Spotify-historia som det första albumet som passerat 200 miljoner lyssningar på en enda dag på strömningstjänsten. I och med detta blir hon även den mest strömmade artisten någonsin på en enda dag, skriver Variety.

Niklas Strömstedts miljoner – så mycket pengar tjänar folkkära artisten

1 timme sedan
Att Niklas Strömstedt är både folkkär och framgångsrik råder det inga tvivel om. Men hur mycket pengar tjänar han? Nyheter24 har kikat närmare på artistens bolag och inkomst.

Författare bojkottar amerikansk Pen-gala

2 timmar sedan
31 författare och översättare bojkottar årets stora amerikanska Pen-gala. Bojkotten är en protest mot vad man kallar organisationens misslyckande med att skydda palestinska författare i Gaza.

Talmannen ger ut poesi – "med stor ödmjukhet"

3 timmar sedan
Han har poesin att tacka för en lyckad första dejt med sin fru och citerar gärna dikter i ämbetet. Men när talmannen Andreas Norlén nu ger ut en diktantologi är han nervös. Jag hoppas folk inte börjar förhöra mig, säger han.

Textilmuseet prisat på Elle-galan

idag 07:16
Textilmuseet i Borås tilldelades årets hederspris på Elle-galan på fredagskvällen.