Therese Merkel hyllar Victoria.
1 av 4
Therese Merkel hyllar Victoria. - Foto: FameFlynet Sweden / FameFlynet Sweden
Tillsammans med de andra medlemmarna i Alcazar kommer hon att uppträda inför Victoria i kväll.
2 av 4
Tillsammans med de andra medlemmarna i Alcazar kommer hon att uppträda inför Victoria i kväll. - Foto: FameFlynet Sweden / FameFlynet Sweden
Även Måns Zelmerlöw är positivt inställd till kronprinsessans roll som Sveriges nya regent.
3 av 4
Även Måns Zelmerlöw är positivt inställd till kronprinsessans roll som Sveriges nya regent. - Foto: Stella Pictures
Lill Lindfors: Jag bor ju på Öland så jag är på hemmaplan. Jag ser väldigt mycket fram emot kvällen och det är alltid kul att få uppträda inför kungafamiljen, säger hon till Nyheter24.
4 av 4
Lill Lindfors: Jag bor ju på Öland så jag är på hemmaplan. Jag ser väldigt mycket fram emot kvällen och det är alltid kul att få uppträda inför kungafamiljen, säger hon till Nyheter24. - Foto: FameFlynet Sweden / FameFlynet Sweden

Alcazar-Tess: Dags för Victoria att ta över nu

I dag är det Victoriadagen och på Solliden på Öland samlas flera ur Sveriges artistelit för att hylla kronprinsessan.


Grattis Victoria!

I dag fyller kronprinsessan 37 år. Spana in bildspelet för att ta del av några av hennes bästa stunder.

#HejdåKungen

Det är inte modernt att låta en nästan 70-årig man klamra sig kvar vid samma position som han haft de senaste 40 åren. 

Det är dags att för något nytt, för något fräscht för något som inte är lika rasande obekvämt – därför väljer Nyheter24 att ta ställning: #HejdåKungen.

I dag fyller kronprinsessan Victoria 37 år och i samband med födelsedagen anordnas ett ordentligt firande på Sollidens slott på Öland, kungafamiljens sommarresidens. 

Artisterna är med och firar

Till ett födelsedagsfirande hör så klart musik, sång och dans. Artister som Alcazar, Kevin Walker och Lill Lindfors har i dag samlats på ön för att sjunga och uppträda för kronprinsessan. 

Och Victoria går hem hos artisterna – betydligt mer än vad kungen gör. I samband med kampanjen #HejdåKungen, passade Nyheter24 nämligen på att fråga artisterna om deras syn på Victoria som efterträdare – och om det är dags för kungen att lämna över redan nu.

"Det är dags"

Alcazarmedlemmen Tess Merkel berättar om sin syn på kronprinsessans roll som Sveriges nästa regent.

– Det känns otroligt ärofyllt att få lov att uppträda på Victorias dag. Vi kommer att köra öppningsnumret så vi har valt att köra "All night long" med Lionel Richie, säger hon till Nyheter24.

Bör Victoria ta över tronen nu?

– Ja, det är dags för Victoria att ta över nu. Victoria och Daniel står för att man ska få älska vem man vill, de har nytt och fräscht tänk, är bra förebilder och kommer att sköta sina nya uppgifter med bravur, säger hon och fortsätter:

– De har ett nytt och fräscht tänk, de är för att alla ska ha rätten att älska vem de vill och Victoria är en fantastisk förebild för unga kvinnor. Det är inget PR-bullshit utan det är rent och äkta. 

"Hon är en fantastisk tronföljare"

Även Måns Zelmerlöw är positivt inställd till kronprinsessan i rollen som regent. 

– Jag tycker det är jättekul att vi har ett kungahus. Familjen Bernadotte representerar vårt land på ett mycket bra sätt. Victoria har jag träffat flera gånger och hon är med sin charm, personlighet och kompetens en fantastisk tronföljare, säger han till Nyheter24.

........

LÄS MER: Nyheter24 tar ställning #HejdåKungen

"För Sverige ur tiden – det är dags att säga hej då nu, kungen" 

Politikerna: "Låt kungen vara kvar" 

7 saker som förändrats sen kungen kom till makten 

"Kungahuset: förlegat styrsätt där individer föds in slaveri" 

Här tar Victoria årets selfie med Panetoz 

Hurra! Grattis på födelsedagen kronprinsessan
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Här syns Carolas ex Jimmy med tv-stjärnan: "Puman är här"

2 timmar sedan

Carina Berg oigenkännlig på nya bilderna: "Jag behöver hjälp nu"

3 timmar sedan
​Carina Berg har gjort en drastisk förändring med sitt utseende. Förgäves försökte Carolina Gynning stoppa henne – men Carina lyssnade inte. – Det var modigt. Du var modig som gjorde det, säger Carolina Gynning till Carina.

Realityprofil åtalas – slog barnen blodiga med stekspade

idag 14:12
​En svensk realityprofil åtalas nu, misstänkt för att ha misshandlat sina barn under flera års tid. I samtal med socialtjänsten har barnen berättat detaljerat om hur de blivit misshandlade med bland annat en stekspade i metall och slagna med en fjärrkontroll.

Efva Attling och Eva Dahlgren släpper låt ihop

idag 13:24
För första gången på 43 år släpper Efva Attling en låt – tillsammans med sin fru Eva Dahlgren. "Remember summer breeze" är skriven av dem båda och beskrivs som en sommarsång med 70-talskänsla.

Harvard tar bort bok med människoskinn

idag 13:06
Harvards universitetsbibliotek har bestämt sig för att ta bort omslaget på en bok som länge varit omstridd – eftersom pärmen är gjord av en människas hud, skriver New York Times. 1800-talsboken av Arsène Houssaye handlar om människans själ, och har titeln “Des destinées de l’ame".

Malin Ullgren: Otrohet är överdrivet laddat

idag 12:02
Hon skrev essäer om otrohetsromaner – men började själv skildra en förbjuden relation. Efter över 20 år som kritiker romandebuterar Malin Ullgren om jakten på en förhöjd livskänsla, som går via både litteraturen och lusten.