Molly Sandén - Freak
Molly Sandén hyllas för sitt statement. - Foto: Faksimil, Instagram.

Mollys revanschvideo: "Accepterar min kropp och den jag är"

Molly Sandén släppte under fredagen videon till hennes senaste singel Freak, där kastar hon kläderna för att förkasta det magra idealet.


Om den tuffa tiden Hollywood

"De vill att jag ska operera mig och gå till en PT".

Läs artikeln här

Molly Sandén släppte under fredagen videon till hennes senaste singel Freak. 

I videon ses en yngre Molly hånas av andra flickor. 

I en sekvens springer den 22-åriga artisten genom skogen och kastar kläderna innan hon simmar naken i en sjö. 

"För mig som tidigare blivit kritiserad och varit väldigt osäker i min kropp finns det en stor symbolik och stark betydelse i att jag vågar vara naken i min musikvideo. För mig är det ett statement att jag accepterar min kropp och den jag är", skriver stjärnan på sina officiella Facebooksida.

"Kroppsfixerad stämning"

Molly Sandén, som ju är långt ifrån överviktig, flyttade tidigare i år till Los Angeles. Den kroppsfixerade stämningen och det sjukligt magra idealet har varit omöjligt att fly ifrån i staden, och hon fick utstå kritik för sina kropp

Men Molly Sandén har vägrat acceptera det pinnsmala idealet och väljer nu att bli vän med sin kropp. Under fredagen lade hon ut följande post på Instagram med texten: 

"Varit osäker på grund av kommentarer"

"Så länge jag kan minnas har jag varit osäker om min kropp på grund av alla de genomsnittliga kommentarerna jag fick som sa att jag var 'överviktig'. I min musikvideo FREAK bestämde jag att bli vän med min kropp och göra ett uttalande genom att vara helt naken – acceptera vem jag är. Jag är stolt över att äntligen vara stolt över mig själv och min kropp."

Hon passar också på att tacka sina fans för deras kärlek. 

Allt fler hyllar nu henne som en förebild och påpekar hur vacker hon är. På tre timmar har bilden och texten på Instagram fått 30 000 likes. 

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Carina Burman får Bonnier-stipendium

Sofia Jannok kan få novellpris

En Augustpristagare och en känd artist döljer sig bland årets nominerade till Sveriges Radios novellpris. Ia Genberg och Sofia Jannok är två av de fem författare som konkurrerar om priset.

De får Dynamostipendiet

Årets Dynamostipendier om 150 000 kronor går till Nina Beckmann och Karin Z Sunvisson.

Gyllenhaal lovar bättring – kommer till Sverige

1 timme sedan
"Underlig men underhållande". Det var Jake Gyllenhaals betyg på originalversionen av "Road house". Nu axlar han själv Patrick Swayzes roll som ärrad slagskämpe i en ny filmatisering.

Indieartister växer på Spotify

2 timmar sedan
Ungefär hälften av alla pengar som Spotify betalade ut i ersättning under fjolåret genererades av oberoende artister, så kallade independentartister, meddelar musiktjänsten i ett pressmeddelande.

Elinor Torp får Stig Dagerman-pris

igår 19:08
Journalisten och författaren Elinor Torp tilldelas årets Stig Dagerman-pris för att hon "riktar ett obevekligt ljus in i det svenska välfärdssamhällets skuggsida", skriver Älvkarleby kommun i ett pressmeddelande.