Good Will Hunting-citaten vi aldrig kommer att glömma

Filmen är fylld till bredden av dem, men vi har lyckats lista några – här är Robin Williams bästa citat från filmen Good Will Hunting.


1. "Du kommer att ha det jobbigt ibland, men det gör dig alltid uppmärksam på det positiva du inte såg förut."

2. "Du är inte perfekt grabben. Det är inte heller tjejen som du träffar. Men frågan är om ni kanske är perfekta för varandra?"

3. "Folk kallar det skavanker och brister men nej, det är de bästa grejerna. De små finurligheterna bara du vet om. Och vi väljer själva vem vi släpper in i vår lilla värld."

4. "Jag såg inte matchen för jag var inte där. Jag skickade min biljett över bordet och sa "förlåt grabbar, jag ska träffa en tjej". Det är därför jag i dag inte pratar om någon tjej jag såg i baren för 20 år sedan och hur mycket jag ångrade att jag inte gick fram och pratade med henne. Jag ångrar inte de 18 år jag var gift med Nancy. Jag ångrar inte de sex år jag var tvungen att sluta arbeta då hon blev sjuk. Jag ångrar inte heller de sista året då hon var riktigt sjuk. Och minst av allt ångrar jag att jag missade den där jävla matchen."

Will: "Hade ju varit kul att se matchen ändå?"

"Jag visste inte att Pudge skulle slå en homerun..."

5. "Kanske är det du som är "perfekt" just nu. Kanske är det det du inte vill förstöra genom att låta någon komma dig för nära. Det är ju en superfilosofi Will. På det sättet kan du ju gå genom livet utan att riktigt behöva lära känna någon."

6. "Det är inte ditt fel."

7. Will: "Bryter det här mot "patient-doktor"-relationen?"

"Bara om du nyper mig i rumpan."

8. "Du vet ingenting om hur det är att förlora någon. För det kan man bara göra om när man älskar någonting mer än man älskat sig själv. Och du har aldrig vågat älska någon så mycket, eller hur? Jag ser inte en intelligent, självsäker man. Jag ser en kaxig och skiträdd liten grabb. Men du är ett geni Will. Ingen förnekar det. Ingen skulle någonsin kunna förstå djupet hos dig, men du tar för givet att du vet allt om mig bara på grund av att du såg min tavla, och du slet mitt liv i stycken."

Se det legendariska talet i sin helhet i klippet under:

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Vilket är ditt favoritcitat?
Senaste nytt

Niklas Strömstedts miljoner – så mycket pengar tjänar folkkära artisten

Författare bojkottar amerikansk Pen-gala

1 timme sedan
31 författare och översättare bojkottar årets stora amerikanska Pen-gala. Bojkotten är en protest mot vad man kallar organisationens misslyckande med att skydda palestinska författare i Gaza.

Talmannen ger ut poesi – "med stor ödmjukhet"

2 timmar sedan
Han har poesin att tacka för en lyckad första dejt med sin fru och citerar gärna dikter i ämbetet. Men när talmannen Andreas Norlén nu ger ut en diktantologi är han nervös. Jag hoppas folk inte börjar förhöra mig, säger han.

Textilmuseet prisat på Elle-galan

3 timmar sedan
Textilmuseet i Borås tilldelades årets hederspris på Elle-galan på fredagskvällen.

Harry Styles stalker får fängelse

3 timmar sedan
3,5 månaders fängelse. Den blir domen för den brasilianska kvinna som stalkat Harry Styles den senaste tiden, skriver The Guardian.

Hooja kommenterar älgvandringen

igår 21:52
Artistduon Hooja blir älgvärdar i SVT. Den 2 maj klockan 19.00 kommenterar de årets säsong av "Den stora älgvandringen".