Mustafa Al-Mashhadani.
1 av 4
Mustafa Al-Mashhadani.
Det började som "en rolig grej". I dag har Almushi blivit en facebooksuccé med över 58 000 följare
2 av 4
Det började som "en rolig grej". I dag har Almushi blivit en facebooksuccé med över 58 000 följare
– Jag började med att spontant lägga upp ett fåtal humoristiska klipp på Instagram till mina relativt få följare. Sen så såg jag att många tyckte att dom var roliga, berättar han.
3 av 4
– Jag började med att spontant lägga upp ett fåtal humoristiska klipp på Instagram till mina relativt få följare. Sen så såg jag att många tyckte att dom var roliga, berättar han.
Det är minst sagt svårt att hålla sig för skratt när man tittar på Almushis videos.
4 av 4
Det är minst sagt svårt att hålla sig för skratt när man tittar på Almushis videos.

Almushi gör succé på Facebook – "Jag skrattar inte åt mina egna videos"

Det som började som "en rolig grej" har nu kommit att bli en facebooksuccé med över 58 000 följare. Nyheter24 tog ett snack med Almushi.


Fem snabba

Lyssnar på: När det kommer till musik så är jag verkligen en all-ätare. Just nu lyssnar jag på mycket new school hiphop som Kendrick Lamar Black hippy, Joey Bada$$, Asap Rocky, Asap Ferg, French Montana och så vidare.

Tittar på: Älskar Martin Scorceses, Quentin Tarantinos, och Guy Ritchies filmer. Rocknrolla, Goodfellas, Django Unchained, Avatar är bland mina favoritfilmer. 

Motto: Har flera motto jag lever via men ett av mina favoriter är "When you wanna succeed as bad as you wanna breath, then you'll be successful"

Vem är den vackraste du vet? Hmm... Tror inte jag har en sådär hon är den snyggaste i världen kvinna men om jag under pistolhot var tvungen att välja skulle jag nog säga Meagan Good, haha!

Favoritmat: Skulle nog vilja säga tacos!

Följ Almushi

Här kan du följa honom på Facebook

Mustafa Al-Mashhadani föddes 1992 i Baghdad, Irak. 22-åringen kom till Sverige med sin familj när han var fem år gammal.

– Min uppväxt har varit bra. Jag har alltid varit fascinerad av film, musik och det estetiska. Jag minns att jag var cirka elva år gammal och rappade Tupac och Biggie-låtar i mitt rum utan ens förstå vad dom snackade om. Jag kunde faktiskt rappa en hel Snoop Dogg låt när jag gick i årskurs fyra, skrattar Mustafa.

Du har blivit sjukt stor på Facebook. Berätta!

– Jag började med att spontant lägga upp ett fåtal humoristiska klipp på Instagram till mina relativt få följare. Sen så såg jag att många tyckte att dom var roliga, säger han och fortsätter:

– Men sedan började jag även att lägga upp klippen på min Facebook.Började få lite gillningar där, fortfarande mest av vänner och lite av andra man inte kände. Sen så gjorde jag en video som blev helt viral, de videos jag la upp efter den blev också det. Därefter fick jag skapa en sida – Almushi. 

Hur har reaktionerna varit?

– Reaktionerna var bra. Jag tror jag fick folk att reagera rent allmänt för jag kom med något helt nytt och färskt. Jag skapade controversy. Jag är våglig i mina skämt och ibland lite rå. Sen så fick jag ett fåtal kommentarer av folk man kände lite så där typ "mannen va sysslar du med" "vad är de för videos du gör", typ som att jag "skämmer ut" mig själv. 

Du skrev ett inlägg till dina "haters". Du som är så rolig kan väl inte ha sånna?

– Negativ respons får jag mestadels i form av kommentarer på mina videos. Det är så lätt att säga vad man tycker på nätet. Det är klart att det finns en del som inte håller med det jag gör och står för. De tycker att jag är för grov och så vidare. Men rent allmänt så har jag otroligt bra respons och statistik, säger han.

Vilka är dina tre favoritvideos?

 –  Det är nog: "när olika kulturer kollar vm", "every news reporter ever" och "en ointresserad svensk tjej vs ointresserad blattebrud".

Med SD:s framfart i dagens Sverige. Är det känsligt att skämta om dessa ämnen? Eller är det snarare så att det behövs?

– Jag tror att man behöver skoja om sånt för att ta bort det seriösa från de. Jag är väldigt övertygad om att mycket av de jag säger, mycket av de råa/snuskiga/vulgära är något många tänker på och/eller pratar om hemma. Jag vågar bara prata om det offentligt. Vi är alla människor, vi har våra fördomar och generaliseringar men det är väldigt viktigt att i första hand acceptera att man har dom innan man kan börja justera och rätta dom. Man ska inte neka sina fördomar, det är bara fel. 

Vill du ta detta vidare till filmduken? Andra typer av sketcher och så vidare?

– Jag vill börja med lite längre sketcher på Youtube framförallt. Där jag kommer köra ungefär samma humor som jag kör på Facebook men lite längre och lite mer proffesionellt redigerat och så här. Jag vill testa på allt, vill inte begränsa mig med något. All typ av humor och så, säger han.

Skrattar du åt dina egna videos? Var ärlig.

– Nej jag skrattar inte åt mina egna videos, haha!

Berättar om dina framtidsdrömmar.

Mustafa berättar att han i framtiden vill vara en "mångsidig underhållare" där han främst vill satsa på skådespeleri men även på musiken.

– Skådespeleri, musik, rappa, producera, stand up – you name it. Jag satsar stort och jag vill verkligen bli framgångsrik Jag gör mina videos för att komma in i filmvärlden, det är bara en annan metod än till exempel en teaterhögskola. Jag skapar mina egna möjligheter med detta. 

Se några av Almushis humoristiska videos i klippen nedan. 

Ointresserad svensk brud vs ointresserad blattebrud.

När italienare, iranier, kroater, britter, ghananer, chilenare, japaner & svenskar kollar VM.


Att göra slut med en svensk brud vs en blattebrud.


När killar och tjejer ska se film.


/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Här syns Carolas ex Jimmy med tv-stjärnan: "Puman är här"

idag 15:42

Carina Berg oigenkännlig på nya bilderna: "Jag behöver hjälp nu"

idag 14:55
​Carina Berg har gjort en drastisk förändring med sitt utseende. Förgäves försökte Carolina Gynning stoppa henne – men Carina lyssnade inte. – Det var modigt. Du var modig som gjorde det, säger Carolina Gynning till Carina.

Realityprofil åtalas – slog barnen blodiga med stekspade

idag 14:12
​En svensk realityprofil åtalas nu, misstänkt för att ha misshandlat sina barn under flera års tid. I samtal med socialtjänsten har barnen berättat detaljerat om hur de blivit misshandlade med bland annat en stekspade i metall och slagna med en fjärrkontroll.

Efva Attling och Eva Dahlgren släpper låt ihop

idag 13:24
För första gången på 43 år släpper Efva Attling en låt – tillsammans med sin fru Eva Dahlgren. "Remember summer breeze" är skriven av dem båda och beskrivs som en sommarsång med 70-talskänsla.

Harvard tar bort bok med människoskinn

idag 13:06
Harvards universitetsbibliotek har bestämt sig för att ta bort omslaget på en bok som länge varit omstridd – eftersom pärmen är gjord av en människas hud, skriver New York Times. 1800-talsboken av Arsène Houssaye handlar om människans själ, och har titeln “Des destinées de l’ame".

Malin Ullgren: Otrohet är överdrivet laddat

idag 12:02
Hon skrev essäer om otrohetsromaner – men började själv skildra en förbjuden relation. Efter över 20 år som kritiker romandebuterar Malin Ullgren om jakten på en förhöjd livskänsla, som går via både litteraturen och lusten.