Här poserar Calle med den utrotningshotade berguven. Bilden togs sedan bort.
Här poserar Calle med den utrotningshotade berguven. Bilden togs sedan bort.

PH-Calle körde på utrotningshotad fågel – tog selfie

Paradise Hotel-deltagaren var inblandad i olyckan som resulterade i att den omtalade berguven i centrala Jönköping dog.


Den skygga berguven hade synts till lite här och var i Jönköping. Men under onsdagskvällen runt 23.30-tiden larmade en bilist polisen efter att ha råkat ut för en olycka. Bilisten hade nämligen råkat köra på Jönköpings omtalade berguv.

Paradise Hotel-deltagare inblandad

En av de inblandade som satt i bilen var Jönköpingsbon Calle Åberg. Calle är inte bara vilken jönköpingsbo som helst. Han är nämligen med i årets upplaga av Paradise Hotel.

– Det var runt midnatt det hände, när vi åker mot Dalvik hör vi plötsligt en smäll. Det var en stor fågel och visste inte alls vad det var för något så vi ringde polisen, berättar Calle för Jönköpingsposten.

Efter olyckan tog Calle tillfället i akt och tog en selfie med den utrotningshotade uven. Efter att fått kritik för bilden tog Calle bort bilden och bad om ursäkt på Twitter.


/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

SVT gör serie om Noréns skandalpjäs

1 timme sedan

Carina Burman får Bonnier-stipendium

2 timmar sedan
Stiftelsen Eva Bonniers 70-årsfonds stipendium 2024 går till Carina Burman för boken "Drottningar och pretendenter. Om guldålderns deckarförfattarinnor".

Sofia Jannok kan få novellpris

2 timmar sedan
En Augustpristagare och en känd artist döljer sig bland årets nominerade till Sveriges Radios novellpris. Ia Genberg och Sofia Jannok är två av de fem författare som konkurrerar om priset.

De får Dynamostipendiet

2 timmar sedan
Årets Dynamostipendier om 150 000 kronor går till Nina Beckmann och Karin Z Sunvisson.

Gyllenhaal lovar bättring – kommer till Sverige

3 timmar sedan
"Underlig men underhållande". Det var Jake Gyllenhaals betyg på originalversionen av "Road house". Nu axlar han själv Patrick Swayzes roll som ärrad slagskämpe i en ny filmatisering.

Indieartister växer på Spotify

idag 05:04
Ungefär hälften av alla pengar som Spotify betalade ut i ersättning under fjolåret genererades av oberoende artister, så kallade independentartister, meddelar musiktjänsten i ett pressmeddelande.