Paradise hotels-douchebag? Nej, Kian är känslotypen.
1 av 2
Paradise hotels-douchebag? Nej, Kian är känslotypen. - Foto: Pressbild.
Kian Avar
2 av 2
Kian Avar - Foto: Pressbild

PH-Kian: "Ni kan förvänta er mycket känslor och drama"

Nyheter24 träffade Kian Avar för att prata om livet utanför Paradise Hotel, relationer och livet.


10 snabba med Kian

Favoritmat? Sushi.

Snyggaste skorna du vet? Kängor, bruna kängor. Hatar airmax i alla fall.

En låt som får dig att bli turnt up? Oh shit. Payback med Dimitri Vangelis.

Fobier? Spindlar och snus.

Vad tycker du om SD? I stället för att skylla alla problem på invandrare så kan de försöka samarbeta med dem i stället.

När blev du av med oskulden? När jag var 14.

Vad är du mest nöjd med på dig själv? Oj vad svårt. Är inte sådär supernöjd med något särskilt. Ögonen kanske.

Vad gör dig som mest arg? Om nån skulle förolämpa min familj eller mina vänner eller min tjej.

Vad står det i ditt senast skickade sms?  "Ring så fort du kan idiot!" Till Erik.

Om du var ett djur vilket djur skulle du vara? En silverrygg. Det är en livsfarlig gorilla som är boss.

Det gick inte många avsnitt innan hunken Kian Avar, 20, fick Paradise hotels douchebag-stämpel. Men ett hårt spel och ett mjukt hjärta går inte ihop. Vi träffade Kian för att ta reda på vem han är bakom alla triangeldraman och spel. Vad gjorde han innan Paradise och vem är han egentligen? 

Fick kalla fötter

Kian berättar att han mottog beskedet att han kommit med i Paradise Hotel. Men strax innan inspelningen fick han kalla fötter och ville inte medverka i programmet längre, tills hans mamma övertalade honom. 

– Jag var faktiskt skitnära på att backa ur en vecka innan jag skulle vara med i Paradise, jag fick kalla fötter och det var för jag tänkte typ, shit kommer jag förstöra hela mitt liv nu? 

Övertalades av sin mamma

Men Kian kalla fötter försvann, tack vare hans mamma. 

– Det var det faktiskt min mamma som sa att jag måste göra det. Det är sjukt faktiskt, för när jag först berättade för henne att jag hade sökt var hon ju som vilken mamma som helst, skitlack, men när jag ville hoppa av tyckte hon att jag skulle ta vara på chansen ändå, säger Kian till Nyheter24.

Vad säger din mamma nu efter att ha sett dig i tv?

– Men min mamma var otroligt besviken först, hon kände inte igen sin son när hon såg mig på tv, jag kände inte igen mig själv heller. Men hon vet ju hur jag kan vara som person, att jag kan vara väldigt grov i mina uttryck och så där. Plus att de bara visade mina dåliga sidor och hon vet att det där bara var en liten del av mig. Men jag har bett om ursäkt till min mamma. 

Tänkte inte

Kians sätt att prata om tjejer i programmet och hans sätt att hantera triangeldramat med Ylva och Jasmine har fått en del konsekvenser. Kians kvinnosyn har kritiserats i sociala medier och han blev snabbt husets "douchebag". 

– Jag tänkte nog inte så mycket innan jag sa något där inne. När jag satt med nån grabb och slängde ur mig någon kommentar så tänkte jag inte att det finns en halv miljon människor som kollar på mig. Men jag känner att dem har visat mina värsta sidor så det kan egentligen bara gå uppåt nu.

Hur kändes det att se Ylva ledsen på tv i efterhand? 

– Klart jag ångrar mig. Mest den här grejen med Jasmine (Sirenen), det har jag fått betala mitt pris för det kan jag lova. Det här med min plan mot henne var det värsta jag gjort någonsin. Alltså det är ju ett spel, jag fick totalpanik och fick en konstig plan i huvudet som jag berättade för alla , vilket också var jättedumt. Hade jag fått göra om allt hade jag inte pratat med Jasmine när hon kom in i huset, säger han.

– Sen är jag en känsloperson egentligen, jag vet inte om ni märkt det men de andra grabbarna är ganska hårda. Det finns liksom ingen känslomässig charm i dem, förutom Kristian då, han är en Gud alltså. Men jag tycker inte att jag ska bli douchestämplad när de andra inte ens visa några känslor där inne, de hade ju bara sex och sen inget mer. 

Har du själv blivit sårad någon gång?

– Oh ja. Alldeles för många gånger. Jag har blivit ganska överkörd, säger han och fortsätter:

Jag hade en flickvän ganska nyligen, gjorde slut tre månader innan Paradise. Men ja, var ska jag börja? Den här tjejen gjorde mitt liv till ett helvete och jag hennes, berättar han och fortsätter:

– Sen ringde hon mig när jag var på en klassresa och sa att hon varit otrogen. Då gick jag sönder, mitt självförtroende gick från himlen ner till helvetet och där mådde jag piss men jag var så kär i henne så jag valde att förlåta henne. Och där gick vi in i en relation som höll i ett och ett halvt år fram och tillbaka med otrohet, tårar, skrik, bråk, drama, tjafs.

"Hon ändrade min syn på tjejer"

Kian berättar att tjejen han träffade förändrat hans syn på kärlek. 

– Efter det tror jag att min syn på tjejer har blivit annorlunda. Hon blev ihop med en kille som jag var vän med kort efter att vi gjort slut och då gav jag upp och flydde verkligheten. Jag tänkte på henne varje dag, jag gick sönder inombords, jag ville höra av mig, gick till hennes jobb och väntade utanför men hon var inte där. Sen tänkte jag vad fan håller jag på med. Men i dag är jag glad för hennes skull. Jag behandlade inte henne så bra som jag borde ha gjort, säger han. 

Är hon ihop med den här killen i dag?

– Mmm. De är väldigt kärleksfulla med varandra. Det blir jag sjukt glad av. För jag vet hur dåligt jag behandlat henne och hur dåligt hon behandlat mig, det där var ett förhållande som gav mig eksem under mina ögon på min student för jag hade gråtit så mycket natten innan över ett konstigt bråk med henne. Vi hade så mycket känslor att vi nog inte visste vart de skulle ta vägen. 

När du säger att den här erfarenheten har fått din syn på kvinnor att ändras, hur menar du då?

– Jag har utvecklat en försvarsmekanism liksom, vågar inte släppa in någon. Kommer aldrig släppa in någon. Inte ens min egen mamma. 
Är rädd för att visa mina känslor, jag har blivit förstörd en gång och jag kommer inte låta mig själv gå igenom samma helvete igen. Faktiskt.

Om du skulle gå in i en relation, vad är då viktigt för dig?

– Att hon ska komma överens med min mamma. Annars blir det inget, haha! Ha samma intressen, får gärna vara estetisk, gilla musik och kultur som jag gör. Sen gillar jag inte tjejer som är beroende av att gå ut och festa, det kan förstöra så mycket i en relation. Jag gillar mer att käka middag och dricka vin, mysa. Om du är en sådan tjej som måste gå ut varje fredag och lördag så tyvärr, finns inte en chans att jag kommer gå ut med dig.

Hur raggar man upp Kian?

– Var dig själv. Gör inte till dig. Kommer du fram till mig och ska prata, ha inte Paradise i baktanken då. Se mig som en oskriven bok, där omslaget bara är vad ni har sett på tv, sen kan vi skriva raderna tillsammans. 

Vad tycker du om uppmärksamheten som du fått?

– Alltså det kan ju vara jobbigt när man sitter och äter och har en halv hamburgare i käften och någon ska ta en bild, men annars tycker jag det är det absolut roligaste som finns, blir aldrig trött på det. 

Vad har varit det bästa respektive det sämsta med livet efter Paradise? 

– Det bästa är att jag fått träffa Erik. Erik och Kristian. Jag och Erik ska till och med flytta ihop snart. Och det sämsta är att man inte har samma privatliv längre och jag tycker det är viktigt att ha ett privatliv, för att inte tappa bort sig själv som person, för annars blir du en del av alla andra. Och vem vill vara det?

Vad kan vi förvänta oss av din återkomst i huset?

– Mycket känslor, och drama. 

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!