Zara Larsson är känd för sin grymma sångröst och starka åsikter.
1 av 2
Zara Larsson är känd för sin grymma sångröst och starka åsikter. - Foto: TT Bild
Zara Larsson slog igenom när hon vann Talang 2008.
2 av 2
Zara Larsson slog igenom när hon vann Talang 2008. - Foto: All over press

Här tar Zara Larsson ställning för allas rätt till abort

Zara Larsson har än en gång uttalat sig om ett av samhällets mest diskuterade ämnen. Den här gången tar hon ställning för rätten till abort.


Zara Larsson har profilierat sig som mer än bara en fantastiska sångerska. Den 16-åriga artisten har även gjort sig känd för sina starka åsikter om bland annat feminism, främsti sociala medier, och hon backar sällan när hon möts av kritik.

Tar ställning för abort

Zara har skrivit konkret fakta blandat med egna åsikter kring ämnet abort under en bild på hon postat på sin Instagram.

"Låt oss fokusera på den enda levande människan i denna situation för en gångs skull, kvinnan. 47 000 kvinnor dör varje år efter en osäker abort och många blir skadade för livet. Att fatta beslut om när eller om du ens vill bli förälder är en grundläggande mänsklig rättighet", skriver hon i bildtexten.

Hon skriver även anledningen till en önskad abort inte spelar någon roll:

"Det spelar egentligen ingen roll varför någon vill göra abort. Du kan inte vara för abort samtidigt som du moraliserar över om orsaken är acceptabel eller inte."

"Om du inte har en livmoder ska du inte ens argumentera"

"Lösningen på detta är inte att straffa någon. Vi kan prata i evigheter om att du ska skydda dig själv och tänka två gånger innan man har sex, men när du står där med skit upp till hakan är inte preventivmedel mycket av en problemlösare. Och om du inte har en livmoder ska du inte ens argumentera."

Inlägget finns att läsa i sin helhet här.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Sofia Ståhl utreds av läkare – vädjar till följarna

"Jakt" – på liv och död

1 timme sedan
En jakthelg går överstyr när djuren plötsligt försvinner och jägarna saknar byten att skjuta. Det är ett sätt att visa vad som händer när man tappar perspektivet och börjar gå över gränser, säger regissören Sarah Gyllenstierna om filmen "Jakt".

Väskförbud stoppar konserter med picknick

1 timme sedan
Väskförbudet som infördes i november förra året kommer att få konsekvenser för besökare på utomhuskonserter i sommar: Att ta med sig picknick är inte längre möjligt.

af Sillén kommenterar kompisarna i Eurovision

1 timme sedan
Edward af Sillén ska inte bara skriva manus och regissera Eurovision Song Contest. Han blir även SVT:s kommentator. "Uppgiften ser annorlunda ut när vi är ett värdland", säger han till TT.

Taylor Swift överraskar med dubbelalbum

1 timme sedan
Taylor Swifts nya album är i själva verket ett dubbelalbum. "Jag hade skrivit så mycket 'plågad poesi' de senaste två åren att jag ville dela allt med er" skriver Swift på Instagram.

Tuva Novotny: Superläskigt med komedi

3 timmar sedan
En kvinna som skaffar barn på egen hand – men blir kär i donatorn. Tuva Novotny spelar huvudrollen i Viaplays nya dramakomedi "Allt och Eva" Den handlar om att vara ensam och rädd för gemenskap men ändå söka samhörighet, säger Novotny till TT.