1 av 4
Jonas är 23 år gammal och arbetar som elektriker.
2 av 4
Jonas är 23 år gammal och arbetar som elektriker.
Men på sin fritid gillar att han spela in sketcher.
3 av 4
Men på sin fritid gillar att han spela in sketcher.
Vilket han minst sagt gör bra.
4 av 4
Vilket han minst sagt gör bra.

Jonas stekarsketcher gör succé på Facebook

Jonas Fagerström sätter huvudet på spiken med sina episka sketcher.


Följ Jonas

Vill ni se mer av Jonas videoklipp finns det på hans Instagram. Den hittar ni  här.

Jonas Fagerströms sketch "Före lön VS efter lön" har i skrivande stund fått över 20 000 likes, setts av över 600 000 personer och med andra ord gjort dundersuccé på Facebook. Nyheter24 tog ett snack med Jonas för att prata stekare, humor och framtidsplaner.

– Jag föddes 1991 i Stockholm och bodde där i sju år tillsammans med familjen innan vi flyttade till Smögen där jag har bott fram tills nu. Min uppväxt har varit underbar med massa kärlek och skratt. I dag är jag 23 år och arbetar som elektriker i Oslo, berättar han för Nyheter24.

Hur kommer det sig att du började spela in sketcher?

– Jag och mina vänner har alltid gjort massa olika typer av sketcher men aldrig filmat dem, så när jag väl började filma mig själv så var det rätt naturligt. Första videon jag gjorde på mig själv var för cirka tre månader sedan och den fick sjukt bra respons direkt. Den var "Före lön VS efter lön", och efter det har jag bara fortsatt och folk verkar gilla det.

"Stekaren har alltid varit en favorit"

Jonas sketcher skildrar allt ifrån hur man tar selfies till hur det känns att vara ensam på gymmet. Men en imitation han gör extra bra är "den typiska stekaren".

Hur kommer det sig att du är så bra på att imitera just stekare?

– Jag och en kompis från Stockholm, Martin Edren, har alltid imiterat stekare. Jag har många olika karaktärer som man kan sätta sig in i men stekaren har alltid varit en favorit. Eftersom man imiterat just stekaren så länge så är det väl därför man blivit duktig på just den karaktären, säger han och fortsätter:

– Sen är det ju sjukt kul att ta fram hummern och skumpan och svina lite som en stekare. 

Vad är dina framtidsplaner. Är det här någonting du planerar att utveckla?

– Nja, det vore ju väldigt roligt att arbeta med tv och vara framför kameran på riktigt men än så länge är det ju bara något jag gör för skojs skull. Jag älskar att få folk att skratta.

Ok, helt ärligt – skrattar du åt dina egna videos?

– Ja, ibland så. Haha, har jag inget att göra då brukar jag kolla igenom mina gamla videos och skratta eller spela in nya.

Se några av Jonas roliga videos i klippen nedan. 

Före lön vs efter lön.


Hur det är att vakna upp en måndag vs hur det är att vakna upp en lördag.

Skillanden mellan när det är folk på gymmet vs när man är själv.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

"Oppenheimer"-paret adlas efter succén

1 timme sedan

Här syns Carolas ex Jimmy med tv-stjärnan: "Puman är här"

idag 15:42
Carola Häggkvist och hennes ex-pojkvän Jimmy Källqvist såg ut att ha det trevligt med den kända tv-stjärnan. "Puman är här", skriver Carola på sin Instagram.

Carina Berg oigenkännlig på nya bilderna: "Jag behöver hjälp nu"

idag 14:55
​Carina Berg har gjort en drastisk förändring med sitt utseende. Förgäves försökte Carolina Gynning stoppa henne – men Carina lyssnade inte. – Det var modigt. Du var modig som gjorde det, säger Carolina Gynning till Carina.

Realityprofil åtalas – slog barnen blodiga med stekspade

idag 14:12
​En svensk realityprofil åtalas nu, misstänkt för att ha misshandlat sina barn under flera års tid. I samtal med socialtjänsten har barnen berättat detaljerat om hur de blivit misshandlade med bland annat en stekspade i metall och slagna med en fjärrkontroll.

Efva Attling och Eva Dahlgren släpper låt ihop

idag 13:24
För första gången på 43 år släpper Efva Attling en låt – tillsammans med sin fru Eva Dahlgren. "Remember summer breeze" är skriven av dem båda och beskrivs som en sommarsång med 70-talskänsla.

Harvard tar bort bok med människoskinn

idag 13:06
Harvards universitetsbibliotek har bestämt sig för att ta bort omslaget på en bok som länge varit omstridd – eftersom pärmen är gjord av en människas hud, skriver New York Times. 1800-talsboken av Arsène Houssaye handlar om människans själ, och har titeln “Des destinées de l’ame".