Gardell ger tillbaka.
1 av 2
Gardell ger tillbaka.
2 av 2

Gardells magiska comeback mot homofobisk politiker hyllas av tusentals

Jonas Gardell skojar. Folket hyllar. Vi skriver.


Pingstpastorn och KD-politikern Tommy Dahlman från Trollhättan tror att homosexuella hamnar i helvetet.Att ”leva ut” sin homosexuella läggning är en synd och du ”missar” himlen enligt Dahlman och de 21 andra pingstpastorerna som undertecknat debattartikeln i kristna tidningen Dagen.

– Vi menar att praktiserande homosexualitet, utifrån vad Bibeln säger, är synd.

– Vi söker inte identiteten i etiketteringar men ser det som en synd mot både den enskilda människan, församlingarna och oss själva om vi inte är tydliga i frågor där Bibeln tveklöst säger att om du lever på det sättet så ärver du inte Guds rike. Med andra ord, i så fall missar du himlen, skriver han.

Med andra ord, det Tommy menar i klarord är – lever du som en helt normal homosexuell människa gör är det en enkel biljett till helvetet.

Ger klockren comeback

Någon som nu reagerat på pastorernas text är författare, skådepelare och komikern Jonas Gardell. Gardell skrev under söndagen en facebookstatus som i skrivande stund fått över 22 000 likes. Den lyder:

– Jag ÄLSKAR att KD-pastorn Dahlman som säger att homos kommer till helvetet är en blondin med för mycket foundation!

BOOOM!

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Sofia Jannok kan få novellpris

De får Dynamostipendiet

Årets Dynamostipendier om 150 000 kronor går till Nina Beckmann och Karin Z Sunvisson.

Gyllenhaal lovar bättring – kommer till Sverige

1 timme sedan
"Underlig men underhållande". Det var Jake Gyllenhaals betyg på originalversionen av "Road house". Nu axlar han själv Patrick Swayzes roll som ärrad slagskämpe i en ny filmatisering.

Indieartister växer på Spotify

2 timmar sedan
Ungefär hälften av alla pengar som Spotify betalade ut i ersättning under fjolåret genererades av oberoende artister, så kallade independentartister, meddelar musiktjänsten i ett pressmeddelande.

Elinor Torp får Stig Dagerman-pris

igår 19:08
Journalisten och författaren Elinor Torp tilldelas årets Stig Dagerman-pris för att hon "riktar ett obevekligt ljus in i det svenska välfärdssamhällets skuggsida", skriver Älvkarleby kommun i ett pressmeddelande.

Nytt Banksy-verk intill beskuret träd

igår 17:36
En ny väggmålning av den anonyme konstnären Banksy väcker uppmärksamhet i Finsbury Park i London.