Li vill få folk att reagera.
1 av 4
Li vill få folk att reagera.
Bloggerskan har valt att börja posera mer lättklädd för att få folk att reagera.
2 av 4
Bloggerskan har valt att börja posera mer lättklädd för att få folk att reagera.
Detta för att de ska ge blod.
3 av 4
Detta för att de ska ge blod.
Li möts av lovord på Facebook.
4 av 4
Li möts av lovord på Facebook.

Fitness-bloggerskan delar avklädd bild: "Nu måste folk reagera"

Li Åwall kastar kläderna för ett gott ändamål.


Det var under måndagsförmiddagen som Li Åwall delade med sig av ett blogginlägg där hon poserar i en tröja med ett speciellt tryck.

Li är träningsbloggare på Shape Up och skriver bland annat om sin träning, kost och aktiva livsstil. Men den här gången valde bloggerskan att ta upp ett annat ämne som hon också engagerat sig i – nämligen att ge blod.

"Sex säljer, därför poserar jag halvnaken"

Li berättar att hon valt att posera med bar underkropp då hon vet att det säljer bättre vilket gör att fler läsare nås av budskapet.

– Sex och naket säljer. Det ger flest klick på nätet och med en liten smaskig rubrik och bild på förstasidan av en tidning så säljer tidningen slut direkt. Så jag tänkte så här att jag, utan byxor, visar upp min nya t-shirt ”3 av 100. Och jag. Ger blod.” Så kanske fler gör som jag, börjar ge blod. För det behövs verkligen, säger hon och fortsätter:

– Jag tror absolut att folk reagerar mer nu än om jag suttit i mina träningskläder som jag har på mig dagligen, säger hon till Nyheter24.


Mamman i tragisk olycka

Bloggerskan berättar i en rörande text om hur det kommer sig att hon började ge blod från början. Anledningen var att hennes mamma var med i en olycka där det var nära att hon miste sitt liv.

– Jag ger blod för att min mamma höll på dö för cirka 10 år sedan av en spark rakt i magen av en häst. Hon bröt alla sina revben på höger sida, levern sprack, höger lunga punkterades och hon tappade väldigt mycket blod. Hon fanns inte med oss och var utan medvetandet i flera dagar, skriver Li.

Det som räddade livet på mamman var att läkarna kunde ersätta hennes stora blodförlust med nytt blod.

Kommer du att fortsätta ta av dig kläderna för att få folk att reagera?

– Om det är det som krävs för att folk ska lyssna – Ja!

Varför tror du att det är så, att det krävs hud för att någon ska reagera?

– Ja du, människan är nyfiken på människan. Och fast att det är år 2015 och vi har kommit långt i utvecklingen är ändå naket och sex något som får människor att rodna om kinderna, avslutar Li för Nyheter24.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Skulle du posera lättklädd för en bra sak?
Tack för din röst!