1 av 2
- Foto: Stella Pictures / Stella Pictures
2 av 2
- Foto: Robert Eklund / Stella Pictures

Mia Skäringer berättar om våldtäkten i tonåren: "De tittade bort när de såg mig"

I en öppen intervju berättar Solsidan-stjärnan Mia Skäringen om sin uppväxt, självskadebeteende och om våldtäkten hon utsattes för vid 16-års ålder.


Mia Skäringer kan man utan tvekan kalla för Sveriges älskling. Skäringer har haft en raketkarriär och vi har sett henne som Anna i "Solsidan", Mia från "Ack Värmland", "Mia på Grötö "och "Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann". Och alla karaktärer spelar hon på det mest klockrena sätt. Hon är även författare och har skrivit både böcker och manus.

Öppnar upp i känslosam intervju

I en intervju med Expressen berättar Mia om sin uppväxt samt om den tragiska händelsen som inträffade när Mia var 16 år. Hon utsattes då för en våldtäkt på en fest.

– Jag har fått ur mig det som hänt på scen och genom det jag skrivit. Jag har inget behov av en personlig uppgörelse. De tittade bort när de såg mig.

"Lägg locket på för fan"

Mia berättar för Expressen att hon inte direkt fick bearbeta händelsen på samma sätt som man kanske hade gjort i dag.

– Det fanns inget sådant när jag var tonåring. Det var "lägg locket på, för fan". "Skyll dig själv." Sånt händer. " hon va ju full" I dag kan man resonera kring övergrepp och det finns ett pågående samtal kring hur det är att vara ung.

Mia berättar att hon i dag kan hantera det hon utsattes för på ett bra sätt och att det "ligger på en speciell plats i hennes inre".

– Jag är inte en ältande person. Jag har tagit hand om det i mitt material. Vänt på det, tittat på det. Och jag har samtalat med andra. Jag har fått lägga det i en speciell plats i mitt inre. Där ligger det. Där ska det vara. Så att det inte rör till det.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Janni Delér visar upp resultatet efter skönhetsingreppet

Robinson-Charlotta avslöjar: Så är relationen med Ci i dag

I "Robinson" var Charlotta Hedlund och Ci Lindström långt ifrån bästa vänner. Men hur ser deras relation ut i dag?

Annika Norlin får lyssnarnas bokpris

Hon trodde inte att hon kunde skriva en roman. Men nu får Annika Norlin Sveriges Radios romanpris för "Stacken" – samma dag som hon släpper ett nytt album.

Falciani var "för tjock" – nu anställer företaget Bianca Ingrosso

2 timmar sedan
Det var år 2017 som Nicole Falciani fick ett viktultimatum av underklädesmärket Calzedonia. "Jag fick ett mejl där de skrev att de tycker att jag är för tjock".

Shirley Clamp till attack mot artistkollegorna: "För fasen"

2 timmar sedan
Dotter, Medina och Titiyo är några av de artister som har valt att hoppa av Eurovision-festen i Malmö. Mello-veteranen Shirley Clamp har däremot inga planer på att ställa in sin spelning. I en ny intervju riktar hon nu en känga mot de artister som har valt att avbryta sin medverkan.

Hanna Friberg gripen i USA: "Saker hände"

3 timmar sedan
Hanna Friberg har blivit gripen i USA tillsammans med vännen Stella Cocozza. Vännerna höll helt enkelt på att bli utslängda från landet.