Varför bär Eric en tröja med bröst på?
1 av 6
Varför bär Eric en tröja med bröst på?
Saade vill nå ut med ett budskap.
2 av 6
Saade vill nå ut med ett budskap.
Det handlar om att kvinnors kroppar inte är en allmänrätt.
3 av 6
Det handlar om att kvinnors kroppar inte är en allmänrätt.
– Till alla äckliga män som smutsar ner vårt samhälle genom att sexuellt ofreda tjejer..  Ni har inte ens tillräckligt med värdighet att få kalla er för män. Ni är parasiter. Må ni förbli olyckliga för alltid. Nu ska jag dra på P3 Guld. Ha en trevlig kväll, skriver han.
4 av 6
– Till alla äckliga män som smutsar ner vårt samhälle genom att sexuellt ofreda tjejer.. Ni har inte ens tillräckligt med värdighet att få kalla er för män. Ni är parasiter. Må ni förbli olyckliga för alltid. Nu ska jag dra på P3 Guld. Ha en trevlig kväll, skriver han.
Nu hyllas han i kommentarsfältet.
5 av 6
Nu hyllas han i kommentarsfältet.
Här tillsammans med flickvännen.
6 av 6
Här tillsammans med flickvännen.

Saade bär tröja med bröst på – anledningen är klockren

Vad menar egentligen Eric Saade med sin T-shirt?


Det var under förra årets sommarfestival "We are Sthlm" som det rapporterades om en rad olika sexuella ofredanden. Många gånger skedde det ett systematiskt omringade av unga tjejer där killarna tagit på unga tjejers kroppar och gnuggat sig emot dem mot deras vilja.

En av artisterna som reagerat på detta är Zara Larsson som snabbt gick ut i media och uttryckte sitt missnöje över männen som sexuellt ofredar tjejer.

"Ni är inte män ni är parasiter"

Näst ut att kasta en känga mot samma håll är den svenska artisten Eric Saade. Det va under lördagen, innan helgens P3 Guldgala som Saade publicerad en bild där han poserar i en vit t-shirt. På tröjan har han ritat två bröst.

– Den kvinnliga kroppen är väldigt vacker. Men den är ingen jävla allmänrätt. Till alla äckliga män som smutsar ner vårt samhälle genom att sexuellt ofreda tjejer..

– Ni har inte ens tillräckligt med värdighet att få kalla er för män. Ni är parasiter. Må ni förbli olyckliga för alltid. Nu ska jag dra på P3 Guld. Ha en trevlig kväll, avslutar han.

Hyllas i kommentarsfältet

Under loppet av två dygn har Erics inlägg fått över 7000 likes och han hyllas nu i kommentarsfältet.

– Bra sagt Eric. Så jäkla rätt, skriver en användare.

– Hade inte kunnat sagts bättre, skriver en annan.

Se inlägget i sin helhet här:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Tecwyn Ewans ny orkesterchef på Malmö opera

Efter succén: "Sluta leta efter min stalker"

Netflixsuccén "Baby reindeer" har skapat en jakt på de verkliga personerna bakom händelserna i dramaserien. Nu vill huvudpersonen sätta stopp för spekulationerna.

Årets museum ligger i Göteborg

Ett museum som genomgått en flera år lång förvandlingsprocess får utmärkelsen Årets museum. Sjöfartsmuseet Akvariet i Göteborg vann i konkurrens med Bildmuseet i Umeå och Eskilstuna Stadsmuseum.

PJ Anders Linder lämnar tidskriften Axess

Tidskriften Axess Magasins chefredaktör PJ Anders Linder lämnar posten efter elva år. Han efterträds av Nina Solomin, för närvarande kulturchef på nyhetsmagasinet Fokus.

Därför är Steffi Mendez extremt känd – utanför Sverige

1 timme sedan
Stephanie "Steffi" Mendez är dotter till DJ Mendez, och utanför Sverige är hon extremt känd. Här är allt du vill veta om Steffi – relationen med Dante Lindhe, familj, barn, jobb och mycket mer.

Pernilla Wahlgren flyttar: “Har lite hybris”

1 timme sedan
I ett Instagram-inlägg berättar Pernilla Wahlgren om flytten, något som hon förklarar ha "lite hybris" över. Nu hamnar hon nämligen på samma ställe som Sarah Jessica Parker.