1 av 4
2 av 4
- Foto: Stella Pictures / Stella Pictures
3 av 4
- Foto: Stella Pictures / Stella Pictures
4 av 4
- Foto: Stella Pictures / Stella Pictures

Mello-låten misstänks vara plagiat – ligger nu under utredning

Frans Jeppsson-Wall sitter för tillfället i klistret. Hans bidrag i Melodifestivalen är nämligen slående lika en annan låt, vilket gör att bidraget misstänks för plagiat och nu måste utredas.


Frans Jeppsson-Wall, 17, slog igenom redan som 7-åring med låten "Who's da man som är en hyllningslåt till Zlatan Ibrahimović.

I dag cirka tio år senare är Frans storfavorit i årets Melodifestival och skickades direkt till finalen som går av stapeln nu på lördag.

Låten ligger under utredning

Men nu har Frans mött på lite motvind. Lyhörda läsare har nämligen hört av sig till Expressen och berätta att låten är snarlik en annan låt. Nämligen Matt Simons låt "Catch & release" som kom ut år 2014.

När informationen nådde Simons skivbolag Pias kunde de snabbt konstatera att – ja, låtarna är slående lika.

– Jag har bara hunnit lyssna snabbt en gång men kan konstatera ganska snabbt att likheterna är slående. Vi håller på att undersöka saken vidare nu, säger Henrik Nyström, general manager för Pias I Norden, enligt Expressen.

Han berättar även att du kommer att undersöka saken närmare.

– Låtarna är otroligt lika varandra. Det kan vi konstatera, sen var det betyder, det vågar jag inte ens gå in på, säger Nyström.



/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Tyckte du att låtarna var lika?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Här syns Carolas ex Jimmy med tv-stjärnan: "Puman är här"

Carina Berg oigenkännlig på nya bilderna: "Jag behöver hjälp nu"

1 timme sedan
​Carina Berg har gjort en drastisk förändring med sitt utseende. Förgäves försökte Carolina Gynning stoppa henne – men Carina lyssnade inte. – Det var modigt. Du var modig som gjorde det, säger Carolina Gynning till Carina.

Realityprofil åtalas – slog barnen blodiga med stekspade

2 timmar sedan
​En svensk realityprofil åtalas nu, misstänkt för att ha misshandlat sina barn under flera års tid. I samtal med socialtjänsten har barnen berättat detaljerat om hur de blivit misshandlade med bland annat en stekspade i metall och slagna med en fjärrkontroll.

Efva Attling och Eva Dahlgren släpper låt ihop

2 timmar sedan
För första gången på 43 år släpper Efva Attling en låt – tillsammans med sin fru Eva Dahlgren. "Remember summer breeze" är skriven av dem båda och beskrivs som en sommarsång med 70-talskänsla.

Harvard tar bort bok med människoskinn

3 timmar sedan
Harvards universitetsbibliotek har bestämt sig för att ta bort omslaget på en bok som länge varit omstridd – eftersom pärmen är gjord av en människas hud, skriver New York Times. 1800-talsboken av Arsène Houssaye handlar om människans själ, och har titeln “Des destinées de l’ame".

Malin Ullgren: Otrohet är överdrivet laddat

idag 12:02
Hon skrev essäer om otrohetsromaner – men började själv skildra en förbjuden relation. Efter över 20 år som kritiker romandebuterar Malin Ullgren om jakten på en förhöjd livskänsla, som går via både litteraturen och lusten.