Lennart Matikainen är relationscoach i TV4:s program "Skilsmässohotellet"
1 av 2
Lennart Matikainen är relationscoach i TV4:s program "Skilsmässohotellet"
TV4 tar kraftigt avstånd från Lennarts uttalande.
2 av 2
TV4 tar kraftigt avstånd från Lennarts uttalande.

Efter TV4-profilens rasistiska utspel – inga fler program för honom

Efter att det avslöjades att TV4-profilen spridit främlingsfientliga inlägg och skrivit kränkande kommentarer så är han inte aktuell för TV4 längre.


I dag avslöjade Dagens Nyheter att TV4-profilen Lennart Matikainen bland annat kallat flyktingbarn för "skäggbarn" på sin Facebook. Dessutom har han skrivit att flera svenska feminister borde utvisas till Sydpolen. Nyheter24 kunde också avslöja att tv-profilen visat stöd för gruppen "Soldiers of Odins" på Facebook som har nazistkopplingar.

Detta har fått flera att rasa mot TV4 då kanalen säger sig stå för "nolltolerans mot rasism". Nu skriver Aftonbladet att TV4 bestämt sig för att det inte blir några fler program med Lennart Matikainen. Beslutet kom efter ett krismöte på kanalen.

– Eftersom han står långt ifrån oss i sina ståndpunkter känns det inte aktuellt just nu. Vi har ganska olika syn på saker och ting, vilket nu har framkommit, säger TV4-gruppens programchef Anna Rastner till Aftonbladet.

Lennart Matikainen är relationscoach i TV4:s ”Skilsmässohotellet” som visas just nu på tv. Det är tre avsnitt kvar och de kommer att sändas enligt planerna. Om det blir en ny säsong är ännu oklart, skriver Aftonbladet.

TV4
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!