1 av 9
Paulina visar upp sina besvär på bloggen.
2 av 9
Paulina visar upp sina besvär på bloggen.
Hon berättar att hon vill hjälpa andra till att vara stolt över sina kroppar.
3 av 9
Hon berättar att hon vill hjälpa andra till att vara stolt över sina kroppar.
4 av 9
Paulina slutade för ett tag sedan att äta kött.
5 av 9
Paulina slutade för ett tag sedan att äta kött.
Det gjorde att hennes hudsjukdom sakta men säkert började att klinga av.
6 av 9
Det gjorde att hennes hudsjukdom sakta men säkert började att klinga av.
För tillfället har hon inga problem alls.
7 av 9
För tillfället har hon inga problem alls.
8 av 9
9 av 9

Paow blev kvitt sin hudsjukdom – enbart genom att göra det här

Paulina "Paow" Danielsson tipsar nu andra med samma problem om hur de kan gå tillväga.


Topp-bloggeskan och den före detta Paradise hotel-vinnaren Paulina "Paow" Danielsson har i tidigare intervjuer berättat öppenhjärtat om sin psoriasis. Paulina har bland annat sagt att hudsjukdomen fick henne att må dåligt som yngre och känna sig osäker i sammanhang då huden blottades.

Men år 2013 när Paulina klev in i Paradise Hotel för första gången kände hon inget större behov av att täcka sin kropp.

– Jag solade en del innan så det försvann lite, men det syntes ju ändå. Men jag kände ingen direkt panik över det, det var nog lite där det började släppa.

Visar upp sin psoriasis på bloggen

Det var under måndagen som Paulina delade med sig av några bilder på bloggen. På bilderna visar Paulina stolt upp sin psoriasis och skriver:

– Jag har psoriasis, och jag tror att alla vet det. Men jag vill lägga upp bilderna för att visa att man inte behöver skämmas. Att man är vacker ändå. våga visa dina prickar.



Men sanningen är den att bloggerskan för tillfället är fri från sin psoriasis, och anledningen är att hon uteslutet ett speciellt livsmedel ur sin kost – nämligen kött.

"Nu har jag ingenting"

När Nyheter24 pratar med Paulina berättar hon att hon slutade att äta kött i augusti och sedan dess har hon bara provsmakat det några gånger. Efter en kort tid började hennes hud att förändras drastiskt.

– Det är sant. Den försvann helt när jag slutade äta kött, jag har haft det under både vinter och sommaren förut, nu har jag ingenting.

– Jag har bara provsmakat det det några gånger sedan augusti, men det är liksom ingen del av min kost längre.

Råbiffen är nu ett minne blott för Paow

När släppte dina komplex?

– Det var nog 2013 och då fick jag väldigt mycket psoriasis i slutet av sommaren. Jag jobbade i Spanien och kunde inte skyla mig på grund av värmen. Sedan insåg jag att det typ inte var någon som brydde sig. Så varför skulle jag bry mig.

Berätta, varför tycker du att det är viktigt att visa upp bilderna på bloggen?

– Trots att jag inte har några större besvär nu så vill jag inte att sjukdomen glöms bort, därför väljer jag att prata om det och visa upp det på bloggen. Hjälper du inte dig själv så hjälper du iaf någon annan. Jag vet att jag kan påverka många unga tjejer där ute till att inte skämmas.

– Ibland kommer det fram unga tjejer till mig och säger "Jag vågar visa upp mig på grund av dig Paow", det känns så fantastiskt. Därför kommer jag att fortsätta att prata om psoriasis, trots att jag för tillfället inte har några besvär själv.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Äter du kött?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Dolly Parton kryddar Beyoncés nya

3 timmar sedan

Kanonvinsten: Så mycket såldes Zoe Fay Brown sin lägenhet för

igår 23:12
I slutet på mars sålde Zoe Fay Brown sin lägenhet på Södermalm i Stockholm. Här får ni veta vad slutpriset landade på.

"Oppenheimer"-paret adlas efter succén

igår 21:32
Regissören Christopher Nolan och filmproducenten Emma Thomas tilldelas hederstitlar för sina bidrag inom filmindustrin och får nu tituleras Sir respektive Dame.

Här syns Carolas ex Jimmy med tv-stjärnan: "Puman är här"

igår 15:42
Carola Häggkvist och hennes ex-pojkvän Jimmy Källqvist såg ut att ha det trevligt med den kända tv-stjärnan. "Puman är här", skriver Carola på sin Instagram.

Carina Berg oigenkännlig på nya bilderna: "Jag behöver hjälp nu"

igår 14:55
​Carina Berg har gjort en drastisk förändring med sitt utseende. Förgäves försökte Carolina Gynning stoppa henne – men Carina lyssnade inte. – Det var modigt. Du var modig som gjorde det, säger Carolina Gynning till Carina.

Realityprofil åtalas – slog barnen blodiga med stekspade

igår 14:12
​En svensk realityprofil åtalas nu, misstänkt för att ha misshandlat sina barn under flera års tid. I samtal med socialtjänsten har barnen berättat detaljerat om hur de blivit misshandlade med bland annat en stekspade i metall och slagna med en fjärrkontroll.