Ny undersökning: Svenskarna är för trötta för att ha sex

Enligt en ny RFSU-undersökning är svenska folket för trötta för att ha sex.


Det är i en ny undersökning som Norm har genomfört på uppdrag av RFSU AB som närmare 6 000 svenskar åldern 30-69 år över hela Sverige tillfrågats om sina sexvanor.

Via undersökningen framkom det att hela sex av tio upplever en bristande sexlust. Undersökningen visade även att bland deltagarna så hade majoriteten sex med en parter mer sällan än en gång varannan månad.

Vad det berodde på kanske inte kommer att komma som en chock direkt.


Svenska folket är för trötta

Av de som deltog svarade hela 59 procent att de helt enkelt var för trötta för att ha lite "sexy time". Den näst vanliga anledningen på 41 procent var stress.


"Många svenskar är för stressade för att tänka på sex"

Jessica Åström är produktionschef på RFSU och berättar att många svenskar i dag lever i en för stressig vardag för att hinna tänka på sex. Men att det även kan bero på en typ av vitamnbrist.

– Många svenskar lever ett stressigt liv där det är helt normalt att i perioder känna sig för trött för att ens tänka på sex. Det är den vanligaste orsaken till att många faktiskt inte har sex oftare än sex gånger per år.


– Förutom stress kan bristen på energi vara relaterad till att man inte får i sig alla mineraler och vitaminer
som kroppen behöver, vilket i sin tur kan påverka sexlusten. På RFSU kan vi se att många söker efter olika sätt att bibehålla eller öka lusten och att en stor andel är positiva till att testa lustgivande kosttillskott, berättar Jessica.

RFSU har därför plockat fram ett kosttillskott för att svenskarna ska få igång sitt "nuppande".

Med andra ord – ät din spenat och se till att få dina åtta timmar.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Har du problem med sexlusten?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Mede duckar Israelfrågan: "Kan inte uttala mig"

1 timme sedan

Scorsese sägs vilja göra film om Frank Sinatra

idag 02:30
Filmskaparen Martin Scorsese ska enligt uppgifter till Variety arbeta på en Frank Sinatra-biografi med sin mångårige samarbetspartner Leonardo DiCaprio i huvudrollen.

Kinsella: Jag har aggressiv hjärncancer

igår 21:14
Sophie Kinsella, författaren till storsäljaren "En shopaholics bekännelser", behandlas för "en aggressiv form av hjärncancer", skriver hon på Instagram. Diagnosen ställdes för två år sedan.

Detaljen som avgjorde i "Sveriges mästerkock" 2024

igår 21:05
Det är dags för en rafflande final av "Sveriges mästerkock" 2024. Tess Medina och Josefine Freij ställs mot varandra där de ska laga en trerättersmeny. Men vad var det egentligen som avgjorde vinsten?

Därför avbröts Sveriges mästerkock-finalen i förtid

igår 20:57
Under onsdagen sändes Sveriges mästerkock-finalen, där det skulle avgöras vem som skulle vinna av Josefine Freij och Tess Medin. Men programmets finalavsnitt fick avbrytas i förtid. Här får du veta varför!

Tess Medina vann Sveriges mästerkock 2024

igår 20:56
En lyxig vinnarmeny med kaviar, kalvfilé och mango avgjorde. Tess Medina tog hem segern i finalen av "Sveriges mästerkock". Det känns som ett nytt liv, ett nytt kapitel, en ny era, säger hon till TT om vinsten.