1 av 6
Efter attacken.
2 av 6
Efter attacken.
Här har han stampat ena systern i huvudet.
3 av 6
Här har han stampat ena systern i huvudet.
Såret krävde 30 stygn.
4 av 6
Såret krävde 30 stygn.
Josefine fick utöver bett i ansikte och huvudet en kraftig hjärnskakning och en fraktur i käken som gör att hon inte kommer att kunna äta på sex veckor.
5 av 6
Josefine fick utöver bett i ansikte och huvudet en kraftig hjärnskakning och en fraktur i käken som gör att hon inte kommer att kunna äta på sex veckor.
Här visar Danielle upp stygnen.
6 av 6
Här visar Danielle upp stygnen.

Jockiboi hyllar fansen efter insamling till offren för blodiga bitattacken: "Har fått in över 200 000 kronor"

Youtube-stjärnan Joakim "Jockiboi" Berg har startat en insamling till två systrar som förra veckan råkade ut för en vansinnesattack. Insamlingen har under loppet av ett dygn kommit upp i över 200 000 kronor.


För att bidra

För att bidra – swisha en summa till nummer:

076-346 87 69

Det var natten till torsdag som en 28-årig man gick bärsärkargång och attackerade fyra personer i Motala. Mannens attack innehöll både bett och slag och två av hans offer var systrarna Danielle och Josefine Siljebäck.

Mannen slog ned systrarna i backen för att sedan bita loss en stor del av Danielles kind.

– Jag tänker "shit han sliter bort mitt ansikte" nu kommer jag att dö. Det trodde jag verkligen för det sprutade så mycket blod. Jag fick trycka handen mot såret för det bara forsade, berättar hon för Expressen.

Bettet skulle komma att kräva 30 stygn.

Josefine fick utöver bett i ansikte och huvudet en kraftig hjärnskakning och en fraktur i käken som gör att hon inte kommer att kunna äta på sex veckor.

Systrarna publicerade en video som visar skadorna efter blodbadet.

Youtubestjärnan Jockiboi startade insamling

En av tjejernas barndomskompis Youtubestjärnan Joakim "Jockiboi" Berg har på eget initiativ startat en insamling i syfte att ge tjejerna en nystart i livet. I en Youtubevideo vädjar han till fansen om att han skänka pengar till de utsatta systrarna och berättar även att han och fästmön Jonna börjar med att lägga 1000 kronor var.

– Vi har fått in över 200 000 kronor under loppet av en kväll. Det blir 100 000 kronor var till tjejerna och alla pengar över den summan tillfaller en välgörenhetsorganisation för utsatta kvinnor och barn i samhället. Detta då jag brinner för det då jag växte upp i skit också.

200 000 kronor efter en kväll är ju fantastiskt?

– Det är mina fans det. Jag tvivlade inte en sekund på att det här skulle gå då jag har Sveriges mest trogna och lojala fans, säger han till Nyheter24 och fortsätter:

– De sviker mig aldrig någonsin. Inte bara har de röstat fram mig som vinnare i guldtuben varje år. De finns även där dag som natt, stöttar mig och hjälper utsatta människor ihop med mig.

Joakim tillägger att han kommer att spendera dagen med att personligen åka och handla till tjejerna.

– Jag tänkte köpa lite datorer och så.

– Jag gjorde även videon för att varna andra tjejer för att träffa en person de knappt känner och kanske bara snackat med via nätet, berättar Jockiboi.

Häktades under fredagen

Under fredagen häktades mannen misstänkt för bland annat grov misshandel.

Nyheter24 har sökt ärendets åklagare och försvarsadvokat.

Se Jockibois video här:


De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Talkshow blir gisslandrama i Bergfeldts nya bok

2 timmar sedan

Felix Herngrens monsterlön – så mycket tjänar folkkära stjärnan

3 timmar sedan
Felix Herngrens framgångar inom film och tv avlöser varandra. Men hur mycket tjänar egentligen den folkkäre skådespelaren och regissören? Nyheter24 har kikat närmare på saken.

Jill Johnson släpper ny countrysingel

idag 08:56
Countryartisten Jill Johnson släppte en ny singel på Långfredagen med titeln "It Only Took A Minute For My Country To Love Country" .

"Happy Valley"-skaparen bakom nytt Disney-äventyr

idag 08:42
Sally Wainwright står bakom hyllade tv-serier som ”Happy Valley” och ”Gentleman Jack”. Nu är hon aktuell med äventyrsserien ”Renegade Nell” – berättelsen om hur en flicka i 1700-talets England blir stråtrövare. Huvudrollen spelas av 21-åriga Louisa Harland.

Dolly Parton kryddar Beyoncés nya

idag 04:30
Countrylegendarerna Dolly Parton och Willie Nelson ger Beyoncés nya album "Cowboy Carter" extra Westernkrydda genom talade intron till några låtar. I Partons fall en kort prata före covern på hennes egen evergreen "Jolene".

Kanonvinsten: Så mycket såldes Zoe Fay Brown sin lägenhet för

igår 23:12
I slutet på mars sålde Zoe Fay Brown sin lägenhet på Södermalm i Stockholm. Här får ni veta vad slutpriset landade på.