1 av 5
2 av 5
3 av 5
4 av 5
5 av 5

Skönhetsbloggerskan väljer en nykter sommar: "Alkohol är en legal drog"

Skönhetsbloggerskan Isabella Jedler har för vana att vakna upp bakis efter helgens slut. Men nu vankas det andra tider.


Finest-bloggerskan Isabella Jedler Forsman är en stor skönhetsprofil på sociala medier och har omkring 50 000 följare på Instagram. Förra året var hon Sveriges representant i skönhetstävlingen Miss International.

På Jedlers blogg får hennes följare ta del av hennes smink och modetips, träningspass och även festnätter. Men nu är det slut på det sistnämnda. Bloggerskan berättar nämligen att hon nu tänker ha en "vit sommar" utan alkohol. Inte för att tillfälligt testa, utan för att få det till en ny vana.

– "Det är ok, du är ju bara 20 år", well, hur många gånger har man inte fått den tröstrepliken när man varit bakis allt för många gånger en vecka? Hur många gånger har jag framförallt inte sagt så till mig själv? Nog är jag ändå en hyfsat städad tjej med alkoholen, jag blir inte personlighets förändrad eller något sådant, jag har faktiskt helt ärligt uppriktigt kul, skriver bloggerskan.

– Men om man skulle ställa sig själv ett ultimatum att vara nykter under en period, och se det som ett problem, ja då borde man rannsaka sig själv och inse att det faktiskt är ett problem. Alkohol är den legala drogen i samhället, lägger hon till.

"Jag kommer att festa – men nykter"

Isabella berättar att hon inte har någon speciell limit för sin nykterhet, utan mer ser det som en ny vana.

– Jag tänker inte ha någon nedräkning, jag tänker inte ha någon vit månad eller liknande gör enligt mig använder man en nedräkning som något jobbigt, lite som en jobbig detox. Man längtar tills dagarna är över, men jag tänker inte göra det, jag tänker mig något större. En ny vana helt enkelt.

För vi kommer festa, det är sommar! Men vi kommer festa nyktra, vi kommer komma ihåg allt alla säger och gör, och vi kommer alltid alltid alltid bara göra det vi precis vill göra. Hur jäkla awesome är inte det?, skriver hon.

Läs hela blogginlägget här.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Robinson-Charlottas kritik mot TV4:s klippning: ”Framställts som en mobbare”

3 timmar sedan

"Den sista resan" mest sedda dokumentären

idag 12:00
"Den sista resan" har setts av 315 440 biobesökare sedan premiären och är därmed Sveriges mest sedda dokumentär på bio någonsin. Filmen, som är gjord av Filip Hammar och Fredrik Wikingsson, slår nu Stefan Jarls "Ett anständigt liv" från 1979 som innehade det tidigare rekordet.

Allt om SampeV2: Lön, längd och om han har flickvän

idag 11:37
Sampev2 är en av Sveriges största youtubers. Men hur mycket vet du egentligen om honom? Nyheter24 reder ut några av de vanligaste frågorna som svenskarna googlar om Sampev2.

Swifts album slog Spotify-rekord

idag 10:36
Nya rekord från Taylor Swift hör inte till ovanligheterna – men nu har hon slagit ännu ett. Världsstjärnans nya album "The tortured poets department" skriver Spotify-historia som det första albumet som passerat 200 miljoner lyssningar på en enda dag på strömningstjänsten. I och med detta blir hon även den mest strömmade artisten någonsin på en enda dag, skriver Variety.

Niklas Strömstedts miljoner – så mycket pengar tjänar folkkära artisten

idag 10:08
Att Niklas Strömstedt är både folkkär och framgångsrik råder det inga tvivel om. Men hur mycket pengar tjänar han? Nyheter24 har kikat närmare på artistens bolag och inkomst.

Författare bojkottar amerikansk Pen-gala

idag 09:10
31 författare och översättare bojkottar årets stora amerikanska Pen-gala. Bojkotten är en protest mot vad man kallar organisationens misslyckande med att skydda palestinska författare i Gaza.