Här är texten i sin helhet.
1 av 2
Här är texten i sin helhet. - Foto: Beyonce.com
Bara de senaste veckorna har två svarta män dödats av amerikansk polis, något som startat stora protester runt om i landet.
2 av 2
Bara de senaste veckorna har två svarta män dödats av amerikansk polis, något som startat stora protester runt om i landet. - Foto: Jacquelyn Martin

Beyoncé gör en stor förändring – för att stötta Black Lives Matter

Den besökare som klickar sig in på Beyoncés hemsida just nu möts av något helt annat än de idylliska familjebilderna och glammiga backstage bilder som brukar fylla hemsidan.


Beyoncé har på bara några år gått från att vara en världsstjärna som primärt ägnat sig åt musik, till att bli en uttalad och högljudd aktivist för rörelsen Black Lives Matter.

Efter de uppmärksammade skjutningarna av två svarta män, som dessutom ledde till att fem poliser sköts till döds i Dallas tar Beyoncé nu ännu ett steg för att öppet visa sitt stöd för rörelsen. Genom att dedikera hela sin hemsida för att föra fram Black Lives Matters budskap.

Istället för de mysiga familjebilderna och de glammiga backstagebilderna möts besökaren istället av en hård och kantig text mot svart bakgrund. Och i marginalen finns kontaktuppgifter till senatorer och länkar till protestlistor.

Texten på hemsidan inleds:

"Vi har fått nog av dödandet av unga män och kvinnor i vårt samhälle.

Det är vårt ansvar att stå upp och kräva att de 'slutar döda oss'.

Vi behöver inte sympati. Vi behöver att folk respekterar våra liv."

I det här Twitterinlägget kan du läsa hela texten från Beyoncés förstasida.

Nyheter24 har tidigare skrivit om att även Jay-Z släppt en låt i protest mot polisvåldet.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Tycker du Beyoncés initiativ är bra?
Tack för din röst!