Det är inte första gången Vendela står framför en Idoljury. Hon medverkade i programmet redan 2013 och kom till slutaudition.
Det är inte första gången Vendela står framför en Idoljury. Hon medverkade i programmet redan 2013 och kom till slutaudition. - Foto: Privat

Kritikstorm efter Vendelas medverkan i Idol: "De vet ingenting om mig"

Nu berättar Vendela Hollström för Nyheter24 om reaktionerna efter programmet, juryns oväntade kritik och den tuffa uppväxten.


Vendela Hollström, 19, från Lammhult har skapat tittarstorm mot den nya Idoljuryn i TV4 efter hennes medverkan i gårdagens program.

– Jag har fått så fina kommentarer och respons överallt efter att avsnittet sändes igår. Stödet är helt enormt, säger Vendela till Nyheter24.

Redan som 16-åring deltog hon i Idol första gången och kom hela vägen till slutaudition 2013. Men hennes sångkarriär började långt tidigare. Bara 10 år gammal kom hon tvåa i nordiska Lilla Melodifestivalen med barnens favoritlåt "Gala pala gutchi", 2007.

När hon stod framför den nya juryn i gårdagens avsnitt och framförde låten "Masterpiece" av Jessie J så blev juryn märkbart imponerad av hennes begåvning. Jurymedlemmen Quincy Delight Jones III hyllade entusiastiskt hennes insats.


Men allt tog en oväntad vändning när Fredrik Kempe sa att han har svårt att se vilken artist Vendela är. Han fick dessutom medhåll av Nikki Amini som sa att hon inte "får feelingen" och därför sa nej till Vendela.

Quincy ville ge Vendela en chans, men det slutgiltiga beslutet föll sedan på Fredrik Kempe.

– Du behöver hitta någonting inom dig som inte bara är bubbligt. Lite skit under naglarna, Någonting som gör att man känner att du har levt. Jag känner ingen heartbreak. Jag säger tyvärr nej, sa Fredrik.

Vendela blev minst sagt förvånad, med tanke på deras reaktion direkt efter hennes audition.

– Det är så märkligt också att juryn inte ens tog med min tidigare medverkan. Anders Bagge sa ju till mig förra gången jag var med att jag hade potential att komma med i topp tre. Att få ett nej den här gången kändes verkligen snopet, säger Vendela.

Sedan avsnittet sändes har tittare fullständigt rasat i sociala medier.

På YouTube ifrågasätter en tittare om den nya juryn är ute efter en helt färdig artist redan under audition.



Även på Twitter rasas det över beslutet.


Och på Idols Instagramsida har över 600 ifrågasättande kommentarer vällt in, från tittare som ger hård kritik mot juryns oväntade beslut och resonemang.

Tyvärr blev det ingen guldbiljett för Vendela! Gjorde juryn rätt eller fel? Gör eller ! #IdolSE

Ett foto publicerat av Idol TV4 (@tv4idol)



När det kommer till Fredrik Kempes hårda ord så gör det Vendela upprörd.

– De vet ingenting om mig! Jag är en positiv människa med mycket energi. Men jag blev väldigt mobbad under hela min skoltid och fick skit för att jag stack ut med mitt musikintresse.

I högstadiet fick hon flyttas upp en klass för att hon blev så hårt utsatt av de andra barnen.

– Jag fick till och med hotbrev hem, men mina föräldrar har inte låtit mig läsa breven för att de är så grova, fortsätter Vendela.

I dag har hon betydligt bättre självförtroende och vågar stå för den hon är. Vendela är helt enkelt trött på den klassiska svenska avundsjukan.

– Jag insåg inte när jag var yngre hur dåligt jag faktiskt mådde, utan det är nu först efteråt som jag undrar hur jag klarade av det. Därför skulle det vara så skönt om jag fick visa vad jag går för. Jag kommer inte låta mig knäckas av det här.

– Man ska inte behöva öppna sig med en snyfthistoria för att gå vidare i Idol. Jag vill att de bedömer mig efter min talang. Och om jag har "levt" som de vill att jag ska ha gjort, det har de inget att göra med, säger Vendela bestämt.

Är du nyfiken på om du skulle kunna få en guldbiljett av Idoljuryn? Det kan du testa här. Glöm inte att ladda ner vår app för fler nyheter.

TV4
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Blev du också upprörd över juryns beslut?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Talkshow blir gisslandrama i Bergfeldts nya bok

2 timmar sedan

Felix Herngrens monsterlön – så mycket tjänar folkkära stjärnan

3 timmar sedan
Felix Herngrens framgångar inom film och tv avlöser varandra. Men hur mycket tjänar egentligen den folkkäre skådespelaren och regissören? Nyheter24 har kikat närmare på saken.

Jill Johnson släpper ny countrysingel

idag 08:56
Countryartisten Jill Johnson släppte en ny singel på Långfredagen med titeln "It Only Took A Minute For My Country To Love Country" .

"Happy Valley"-skaparen bakom nytt Disney-äventyr

idag 08:42
Sally Wainwright står bakom hyllade tv-serier som ”Happy Valley” och ”Gentleman Jack”. Nu är hon aktuell med äventyrsserien ”Renegade Nell” – berättelsen om hur en flicka i 1700-talets England blir stråtrövare. Huvudrollen spelas av 21-åriga Louisa Harland.

Dolly Parton kryddar Beyoncés nya

idag 04:30
Countrylegendarerna Dolly Parton och Willie Nelson ger Beyoncés nya album "Cowboy Carter" extra Westernkrydda genom talade intron till några låtar. I Partons fall en kort prata före covern på hennes egen evergreen "Jolene".

Kanonvinsten: Så mycket såldes Zoe Fay Brown sin lägenhet för

igår 23:12
I slutet på mars sålde Zoe Fay Brown sin lägenhet på Södermalm i Stockholm. Här får ni veta vad slutpriset landade på.