Svenska Pewdiepie är världens största Youtuber.
Svenska Pewdiepie är världens största Youtuber. - Foto: TT

Pewdiepie chockar fansen – raderar sin youtubekanal

Nu säger världens största youtuber Felix "Pewdiepie" Kjellberg att han kommer ta bort sin youtubekanal.


Det var under fredagen som svenska youtubern Felix "Pewdiepie" Kjellberg skrämde slag på sina fans. I en video där han pratade om olika problem han såg med Youtubes nya system hotade han med att radera sin kanal.

Han sade att han kommer radera sin kanal när den når 50 miljoner prenumeranter, en milstolpe som ingen annan youtuber ens är i närheten av.

– Ni kommer tro att jag skojar nu, men jag kommer radera min kanal. Jag lovar er, vid 50 miljoner prenumeranter kommer jag radera min kanal, säger han i videon.

Lämnar inte Youtube helt

Han säger också att han inte kommer sluta göra Youtubevideos, men att det inte kommer vara på den kanal han har nu.

– Jag tror det kommer bli ganska roligt, jag är spänd på att radera min kanal och börja från början. Jag kommer inte sluta med Youtube, jag kommer bara radera den här kanalen, säger han.

Bildkälla: TT

Missnöjd med Youtubes förändringar

Anledningen ska enligt Kjellberg vara att han är missnöjd med flera förändringar Youtube gjort. Han uttrycker missnöje med att hans visningar har gått ner under den senaste tiden för att hans följare inte får upp honom i sitt flöde till följd av ett nytt system.

Systemet innebär att alla prenumeranter behöver klicka i en ny knapp föreställande en ringklocka för att kunna få notiser när någon de följer lägger upp en ny video. Om knappen inte är ifylld kommer Youtube istället ha förslag på videos på startsidan.

– Det är ett slag i ansiktet på oss som jobbar med den här sajten varje dag, som lägger ner vår själ i det vi gör, när de ändrar saker som gör det svårare för oss.

"Youtube försöker döda min kanal"

För att göra sin poäng klar hotar han därför med att radera sin kanal.

– Youtube försöker döda min kanal. Det är en konspiration, och enda sättet för mig att undvika att de dödar den… är att döda den först, säger han.

I dagsläget har Pewdipie 49 574 136 prenumeranter, så det är knappt 500 000 följare till innan vi får säga hejdå till kanalen.

Så för alla er som älskar Pewdiepie, se till att inte rekommendera era vänner att följa honom, för då kommer han snart inte finnas kvar.

Nyfiken på att veta mer om Pewdiepie, här kan du läsa om hur sjukt mycket pengar han tjänade förra året.

Nyheter24 har tidigare skrivit om att Pewdiepie chockat sina följare förut som när han fick sin Twitter nedstängd efter ett olämpligt skämt, att fansen sörjer eftersom han verkar ha tappat kontrollen och att han blivit utsedd till en av de värsta kändisarna på nätet.

Glöm inte att ladda ner vår app för fler nyheter.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Gillar du Pewdiepie?
Tack för din röst!