1 av 2
2 av 2
- Foto: Sigge Klemetz / Stella Pictures / Stella Pictures

Ellen Bergström om Albatraoz-stjärnan Måns Harvidssons vidriga beteende: "Gör mig skitarg"

På Facebook sprids en video där Måns Harvidsson i gruppen Albatraoz tar tag i kvinnans huvud och för det mot hans kön. Videon har spridits som en löpeld och fler och fler uttalar sig nu och rasar på det vidriga beteendet.


Det svenska bandet Albatraoz blev kända under 2013, då de släppte låten Albatraoz – den har i dagsläget spelats över 25 miljoner gånger på Spotify.

Gruppen uppträdde under lördagen på en nattklubb i västra Sverige. I en video som spridits på Facebook kan man se hur en av bandets medlemmar, Måns Harvidsson, tar tag i en ung kvinnas huvud – och pressar sitt kön mot hennes ansikte.

Inte helt otippat har den osmakliga videon skapat ramaskri på nätet, och en av de som reagerat är Ellen Bergström.

Här är videon som visar händelsen:


– Det är ju tyvärr vanligt att sådant där händer, och jag tror att om det hänt för fem år sedan hade de flesta inte reagerat. Det går framåt, och även om det gör mig skitarg att det händer, så blir jag ändå glad över att folk faktiskt vet att det är fel och att de även vågar skriva öppet om det.

– Jag tror inte det beror på att han är känd eller så, många människor bara tar för sig utan att tänka sig för. Brist på respekt. Konsekvenserna blir ju riktigt jobbiga i detta fall. Synd för de andra i gruppen, säger Ellen.

När Nyheter24 når United Stage som har representerat bandet är reaktionen stark. De berättar att bandet fått sparken och att allt samarbete är avbrutet.

– Vi har mycket riktigt representerat bandet, men vi har efter det som hänt valt att avsluta samarbetet, säger Anders Larsson, Managing Director & CEO vid United Stage, till Nyheter24.

Mer:

Svenska artisten pressar ung tjejs huvud mot sitt kön – mitt under spelningen.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Författare bojkottar amerikansk Pen-gala

Talmannen ger ut poesi – "med stor ödmjukhet"

2 timmar sedan
Han har poesin att tacka för en lyckad första dejt med sin fru och citerar gärna dikter i ämbetet. Men när talmannen Andreas Norlén nu ger ut en diktantologi är han nervös. Jag hoppas folk inte börjar förhöra mig, säger han.

Textilmuseet prisat på Elle-galan

2 timmar sedan
Textilmuseet i Borås tilldelades årets hederspris på Elle-galan på fredagskvällen.

Harry Styles stalker får fängelse

3 timmar sedan
3,5 månaders fängelse. Den blir domen för den brasilianska kvinna som stalkat Harry Styles den senaste tiden, skriver The Guardian.

Hooja kommenterar älgvandringen

igår 21:52
Artistduon Hooja blir älgvärdar i SVT. Den 2 maj klockan 19.00 kommenterar de årets säsong av "Den stora älgvandringen".

Ännu en VM-hjälte fick lämna "Masked singer"

igår 21:26
Halvvägs in i säsongen av "Masked singer" har panelen hittills endast lyckats skrapa ihop ett enda poäng. Den tilldelades Måns Zelmerlöw som prickade in VM 94-hjälten Tomas Brolin i det allra första programmet.