PH-profilerna om jordskalvet: "Hotellet sprack på mitten"

PH-profilerna berättar om sina upplevelser under det kraftiga jordskalvet som skakade de grekiska öarna och den turkiska kusten.


Det var vid 01.30-tiden natten till fredagen som skalvet skakade de grekiska öarna och den turkiska kusten. Jordbävningen uppmättes till 6,7 på Richterskalan, rapporterar AP. Enligt repporten ska två personer har dött och över 120 har skadats på ön Kos. En svenska man i 20-årsåldern uppges vara en av de döda.

Överallt på sociala medier skrivs det om händelsen och på Facebook finns det nu en funktion där människor som befinner sig i områdena kan anmäla sig som oskadda. Två av de som gjort det är Paradise Hotel-deltagarna Bettina Buchanan och Chris Mercado som båda befinner sig i festmeckat Rhodos.



Bildkälla: TT/AP


Bildkälla: TT/AP

"Folk trodde de fått för mycket att dricka"

Chris och Bettina befann sig på bargatan samt någon nattklubb när skalven inträffade, och Chris berättar att det först kändes som att folk hade "krökat på lite väl hårt" under kvällen. 

– Vi hade precis haft ett event och många trodde dom hade druckit en drink för mycket då det kändes som att marken snurrade, vilket det kan göra när man är lite för full. Men det var tydligen skalvet, berättar Chris för Nyheter24.



– Jag var ute på bargatan och helt plötsligt kände jag mig helt yr. Typ som om jag skulle svimma, eller som att jag helt från ingenstans hade blivit skitfull. Men efter en liten stund slutade det så jag tänkte inte mer på det. Men så 5-10 minuter senare så började alla prata om "jordbävningen" och då förstod jag vad som hade hänt, säger Bettina 

– Senare på kvällen var det väldigt orolig stämning på bargatan då folk hade hört rykten om tsunami-varningar, säger Bettina. 


Känner ni några av de som blev skadade?

– Nej, jag hörde bara att hotellet som sprack hade väldigt många unga människor i sig när det hände. En kille ska ha hoppat från balkongen då det kändes som att huset skulle rasa. Som tur klarade han sig väl, tillägger Bettina. 


En vän till Bettina som befann sig på hotellet som sprack tog en bild som visar sprickan genom hotellet. 

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!