Här är årets julkalender – och den verkar hur fet som helst

Årets julkalender Jakten på tidskristallen kommer att bli ett spännande och juligt sci-fi-äventyr.


Har du också inväntat vad årets julkalender kommer att bli? Nu är väntan äntligen över. 

Julkalendern kommer i år bli ett spännande, fartfyllt och juligt sci-fi-äventyr, skriver SVT. 

Barnen Asrin, Lima och Max kommer in på den mytomspunna internatskolan Framtidsakademin, en skola för unga med unika egenskaper. De kan inte tro sina ögon när de upptäcker att de är utvalda, och att professor Styregaards matematikprogram egentligen är ett hemligt projekt som ska rädda världen. 


Men resor i universum är inte så lätt som professor Styregaard tror. Portalen de färdas i är komplex och det är extremt lätt att hamna fel. Barnen är världens sista hopp, och frågan är om de kommer att lyckas före julafton? För om tiden stannar blir det nämligen ingen julafton.

– Jakten på tidskristallen är ett episkt äventyr med mycket humor och hjärta. Man kommer tas med till främmande planeter, möta läskiga skurkar och knasiga robotar. Vår egen kärleksfulla hyllning till alla fantastiska filmer vi själva växte upp med. Men det är också en berättelse om vänskap och att ensam faktiskt inte är stark. Vi tror att det blir en spännande resa att följa för hela familjen, säger regissören Tord Danielsson.

Julkalenderns premiäravsnitt ser du i SVT fredag 1 december. Sändningstider SVT1 och Barnkanalen: vardagar kl 7.15 och kl 18.45, helger kl 8.45 och kl 18.45.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!