Daniel Da Costa hade 39 gram kokain hemma.
Daniel Da Costa hade 39 gram kokain hemma. - Foto: Instagram, Claudio Bresciani/TT

TV3-profilen Daniel Da Costa döms – hade 39 gram kokain hemma

"Pappaliv"-profilen och rapstjärnan Daniel Da Costa, 32, döms nu till fängelse efter att polisen hittade över 39 gram kokain i hans hem.


Daniel Da Costa, 32, är en svensk rapartist och TV-profil – många känner kanske igen honom från Viafrees serie "Pappaliv". 

Under artistnamnet DaCosta har han även släppt flera singlar som har hundratusentals spelningar på Spotify.

Nu döms Da Costa till ett långt fängelsestraff – ett helt år ska Da Costa sitta, och anledningen till tiden bakom lås och bom är narkotikabrott. 

Efter ett anonymt tips så stormade tolv poliser stjärnans hem för en husrannsakan. De hittade nästan 40 gram – eller 39,49 gram om vi ska vara exakta – kokain i hans hem. Polisen hittade även 10 tabletter av ett dopningspreparat. 

Daniel Da Costa döms till fängelse. Bildkälla: Instagram.

I rättegången sa Da Costa att drogerna var för eget bruk, men Tingsrätten är övertygade om att Da Costa har haft kokainet för att sälja det vidare. 

Bland annat hade åklagaren tagit del av sms mellan Da Costa och potentiella kunder, och kokainet hade även fördelats i mindre påsar. 

Da Costa gjorde en intervju med Aftonbladet innan han fick sin dom. Då var han beredd på att dömas till fängelse, och han dömde ut sitt kriminella liv. Han var även djupt ångerfull, och berättade att han inte ville ses som en knarklangare.

Daniel Da Costa ska överklaga domen. Bildkälla: Instagram.

– Droger och kriminalitet är bara bullshit. Du sårar bara familjemedlemmar och vänner och det kan sluta med att någon dör, eller att du förlorar rätten att träffa dina barn, sa Da Costa till Aftonbladet då. 

Enligt Aftonbladet är Da Costa besviken på domen och över det långa fängelsestraffet. Da Costa kommer nu att överklaga domen.

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.


/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!