Örjan Ramberg förtalsanmäler SVT
Örjan Ramberg förtalsanmäler SVT. - Foto: Stella pictures

Efter omtalade dokumentären – Örjan Ramberg anmäler SVT

Dokumentären "Josefin Nilsson – Älska mig för den jag är" fick ett enormt utslag. Nu anmäler Örjan Ramberg SVT, som publicerade dokumentären, för förtal.


Det var efter SVT-dokumentären "Josefin Nilsson – Älska mig för den jag är" som det stormade kring skådespelaren Örjan Ramberg. När filmen släpptes i mars tidigare i år så blev det en stor uppståndelse efter att det framkom att Josefin Nilsson hade blivit fysiskt och psykiskt misshandlad av sin ex-pojkvän under 90-talet.

Tittarna får "pusselbitar" i dokumentären

Nu anmäler Örjan Ramberg SVT för förtal, enligt Aftonbladet. Hans advokat, Sargon de Basso, skriver i anmälan att även om han aldrig namnges i dokumentären så får tittarna "pusselbitar" som visar på att han är ansvarig för Josefin Nilssons död.

”Allmänheten och mediernas reaktion på dokumentären har blivit så kraftfulla att de saknar motstycke i modern svensk historia. Sveriges Television har genom att publicera dokumentären pekat ut Örjan Ramberg som ansvarig för Josefin Nilssons död och därmed som brottslig”, står det enligt anmälan.

Dömdes 1998 för misshandel

Redan 1998 dömdes Örjan Ramberg för att ha misshandlat och hotat ex-flickvännen Josefin Nilsson. I dokumentären följer tittarna hennes liv fram till att hon avled den 29 februari 2016.

Örjan Ramberg anmäler SVT för förtal. Bildkälla: Stella pictures
SVT
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!