Mia Skäringer försvarar Stina Wollter
Mia Skäringer ställer sig på Stina Wollters sida och går nu ut med en uppmaning till sina följare.

Mia Skäringers uppmaning efter Stina Wollters nakenbild

Stina Wollter la ut en nakenbild på sin Instagram – och nu har Stinas konto stängts ner av bildplattformen. Men det är något som verkligen inte stämmer – andra konton får nämligen lägga ut nakenbilder hur som helst.


På Instagram hade konstnären och radioprofilen Stina Wollter, 55, strax över 207 000 följare. Men nu är hennes konto nerstängt av Instagram. Anledningen är att Stina hade lagt ut en bild på en naken kvinna. 

Bilden visas under Stinas utställning "Unsafe Space", där hela temat är just bilder som hon tidigare fått bortplockade från Instagram. 

Bildplattformen tillåter inte nakenbilder – men just den regeln verkar lite godtycklig. Det ligger nämligen tusentals nakenbilder uppe på Instagram.

Instagram stängde ner Stina Wollters konto efter att hon lagt ut den här bilden. Bildkälla: Facebook/Stina Wollter

"Känns overkligt"

På Facebook skriver Stina om Instagrams beslut att stänga ner hennes konto.

"Mitt Instagramkonto har stängts ner av instagram. Bilder som på intet sätt bryter mot reglerna har raderats under gårdagen och slutligen tog de bort kontot under natten", skriver hon.

Wollter belyser även att ett konto med över 100 000 följare får ha nakenbilder uppe.

Stina Wollter använder det här kontot som exempel – här ligger nakenbilder uppe utan några problem.

"Jag kritiserade ju instagram igår för deras dubbelmoral så de kanske straffar en helt enkelt? Sex års material och en fin levande mötesplats – det känns overkligt att den är borta", skriver hon.

Mia Skäringers uppmaning till fansen

Komikern Mia Skäringer Lazar belyser även hon dubbelmoralen. På Instagram skriver Mia under fredagsförmiddagen om sina tankar. 

"Stina Wollters konto har nu släckts ner av Instagram på grund av att hon fortsatte lägga upp bilden till vänster som alltså vid ett flertal tillfällen togs bort av Instagram. En kropp som badar i ljus och skugga. Kropparna till höger finns det inga bekymmer eller ängslan kring", skriver Mia.

Mia Skäringer uppmanar sina fans att sprida vidare hennes inlägg. Bildkälla: Instagram/miaskaringerlazar

Mia avslutar med en uppmaning till sina hundra tusentals följare:

"Dela gärna mitt inlägg så mycket ni orkar så får de många konton att släcka ner!"

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!