Hannah Graaf
Hannah Graaf opererade bort sin livmoder. - Foto: Stella Pictures.

Hannah Graaf har opererat bort livmodern: "Som ett freak"

Hannah Graaf har opererat bort sin livmoder. I en stor intervju med Amelia berättar hon om beslutet – och den oerhört tuffa tiden efteråt.


Det är i en ny intervju med magasinet Amelia som Hannah Graaf, 41, berättar att hon har opererat bort sin livmoder. Detta då hon har haft en del svårigheter.

Sedan Hannah fick sin dotter Vida har hon drabbats av mycket blödningar.

– Jag har stått i affären och trott att jag kissat på mig och fått sitta på plastpåsar i bilen. Det blödde som i rena "Motorsågsmassakern". Att blöda konstant i de mängderna är inte roligt, säger Hannah.

En bekant till Hannah menade att det kanske var endometrios som hon drabbats av. Detta då Hannah hade så kraftiga smärtor vid mens, något som är ett vanligt symptom på sjukdomen.

Efter operationen så slipper nu Hannah Graaf de kraftiga blödningarna helt. Bildkälla: Stella Pictures.

Beskriver en "hormonell tomhet"

Efter flera besök hos gynekologen så kunde de slutligen fastställa att hon hade just endometrios.

– Jag tänkte att jag är över 40 och fyrabarnsmamma, jag vill ändå inte ha fler barn. Så jag kan lika gärna ta bort livmodern, berättar Hannah för Amelia.

Tiden efter operationen var "det tuffaste hon upplevt". Hon hade förlorat mycket blod och kände en "hormonell tomhet".

– Jag kände mig som ett freak, som att min kvinnlighet försvann. Nu sitter givetvis inte kvinnligheten i livmodern, men något med själva mammakänslan rubbades tillfälligt, säger Hannah.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!