Kenza tvingas ansöka om konkurs.
Kenza tvingas ansöka om konkurs. - Foto: Bildkälla: Stella Pictures.

Kenza Zouiten ansöker om konkurs för Ivyrevel

Sedan 2012 har influencern Kenza Zouiten Subosic drivit modebolaget Ivyrevel. Men pandemin slog hårt mot klädmärket, som så många andra bolag. Nu ansöker Kenza om konkurs.


Kenza Zouiten Subosics, 29, är en av Sveriges mest framgångsrika influencers. Hon har i flera år tillbaka drivit en blogg, youtubekanal och modebolaget Ivyrevel. 

Men under våren slog coronapandemin hårt mot många bolag, och Ivyrevel var inget undantag. Kenza fick skulder och kunde inte betala ut lön till sina anställda. I april beviljades bolaget en företagsrekonstruktion. 

Men detta kunde inte rädda bolaget och nu bekräftar Kenza för Aftonbladet att de ansökt om konkurs. 

"Det stämmer", skriver hon i ett sms till Aftonbladet.

"Var helt enkelt inte starka nog"

För tre dagar sedan la Kenza ut en story på sin Instagram, där hon har över 1,8 miljoner följare. 

”Vi behövde ta farväl av vårt bolag Ivyrevel som vi jobbat så hårt med sedan 2012. Vi var helt enkelt inte starka nog att att ta oss igenom våra ekonomiska problem under pandemin, så i går skickade vi in papprena”, skriver hon i inlägget och fortsätter: 

”Det var varit så svårt att inse och acceptera att vi inte kunde rädda vårt bolag, för att det var inte bara upp till oss, men jag vägrar se det som ett misslyckande, utan mer som en lärdom och något jag kommer att ha med mig i framtiden.”

Kenza Zouiten Subosic. Bildkälla: Stella Pictures.
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!