Joel Kinnaman har anklagats för våldtäkt.
Joel Kinnaman har anklagats för våldtäkt. - Foto: Evan Agostini/TT.

Joel Kinnaman anklagas för våldtäkt – ansöker om kontaktförbud

Joel Kinnaman har ansökt om kontaktförbud mot en kvinna som han uppger hotat honom. Kvinnan uppger i sin tur att Kinnaman har våldtagit henne.


Den svenska skådespelaren Joel Kinnaman, 41, har ansökt om kontaktförbud mot en kvinna. Han ska ha träffat kvinnan för första gången 2017 och haft en romantisk relation året därpå. 

Den amerikanska nöjessajten TMZ har tagit del av domstolsdokument där Kinnaman uppger att kvinnan har hotat att skada honom och hans familj. 

"Det känns förödmjukande och läskigt att berätta om det här, men det skulle kännas ännu värre att låta de eskalerande hoten fortsätta", skriver Kinnaman själv på Instagram. 

Anklagas för våldtäkt

Kvinnan har själv gått ut på Instagram och kommenterat händelsen. Hon menar istället att Joel Kinnaman har haft sex med henne mot hennes vilja samt försökt få henne skriva på tystnadsavtal. Hon uppger även att hon haft kontakt med en advokat som delar hennes uppfattning om att hon utsatts för våldtäkt. 

Kinnaman menar dock att påståendena är falska. 

”Det här var ömsesidigt sex och nu är det försök till utpressning”, skriver han på Instagram. Han skriver även att han har videoinspelningar där kvinnan säger att det var ömsesidigt sex. 

Kontaktförbud utfärdat

Enligt TMZ har domaren utfärdat ett tillfälligt kontaktförbud, vilket innebär att kvinnan måste hålla ett avstånd på 91 meter från Kinnaman och får inte heller kontakta honom. 

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!