Molly Sandén till vänster försvarar nu systern Frida.
1 av 5
Molly Sandén till vänster försvarar nu systern Frida. - Foto: Stella Pictures/Bilden är ett montage
Frida Sandén har fått utstå hårda ord om att hon fått hjälp av systern Molly för att få en plats i "X Factor".
2 av 5
Frida Sandén har fått utstå hårda ord om att hon fått hjälp av systern Molly för att få en plats i "X Factor". - Foto: Stella Pictures
Molly rasar nu på sin blogg: "Jag blir så fruktansvärt förbannad".
3 av 5
Molly rasar nu på sin blogg: "Jag blir så fruktansvärt förbannad". - Foto: Stella Pictures
Frida försöker att fokusera på snälla kommentarer istället: "Jag har valt att försöka isolera mig från Twitter".
4 av 5
Frida försöker att fokusera på snälla kommentarer istället: "Jag har valt att försöka isolera mig från Twitter". - Foto: Stella Pictures
Molly och Frida - lika som bär?
5 av 5
Molly och Frida - lika som bär? - Foto: Stella Pictures/Bilden är ett montage

Molly om näthatet mot systern: "Jag blir så fruktansvärt förbannad"

Frida Sandén hånas på nätet för sin likhet med storasyster Molly Sandén. Nu slår Molly tillbaka: "Det är elakt att hon inte ska få ha en egen chans", säger hon till Nyheter24.


Frida Sandén, 18, röstades vidare under den första livesända fredagsfinalen av "XFactor", men fick samtidigt utstå kritik på nätet för sin likhet med storasyster Molly Sandén, 20. Underprogrammet rasade de elaka kommentarerna in på Twitter.

—HarFrida snott en del av syrrans scenkläder?, undrade en twittraremedan andra gick hårdare åt:

— Okej vi behöver inte tvåMolly här fan.

— Alltså snälla att ta med henne bara förhon heter Sandén i efternamn är ju bara ert största misstag.

NärNyheter24 träffar Frida efter sändning är hon väl medveten om vadsom skrivits, men vill fokusera på annat.

—Jag har valt att försöka isolera mig från Twitter och inte läsasånt där. Många tror att jag är här på grund av Molly. Jagfår höra kommentarer om att hon har dealat in mig i det härprogrammet. Folk verkar inte fatta att jag har kämpat otroligt hårtför att stå här idag. Det känns så fånigt att sitta och sägaatt jag har sökt som vem som helst, men jag har det, säger Frida.


Isolerar sig från Twitter


Kan duhålla med om att du stilmässigt påminner om Molly?
— Vi ärverkligen inte lika sångmässigt, inte vad vi gör för typ av musikheller alls. Jag har en mycket rockigare och skörare röst. Intelika perfekt röst, Molly har ju världens powerröst.

Jagtänker utseendemässigt, att du har samma hårfärg och liknande klädstil?
— Jag vet inte, jag ser inte riktigtvåra likheter. Mer i sättet i så fall. Jagtog på mig det som passade bäst för mitt framträdande idag. Jaghar inte tänkt på om Molly haft på sig något liknande.

Hurtrött är du på att bli jämförd med Molly?
— Det jag är mest trött på är dehär kommentarerna att jag kommit hit på grund av henne. Typ: "Omjag hette Sandén skulle jag också får stå på den där scenen".Det är det som gör ganska ont att... jag ligger sömnlös, jagkämpar, jag svettas, jag gråter. Det här är min dröm att få ståpå den här scenen. Och så kan någon bara förstöra det genom attsäga en sån sak.


Molly rasar mot näthatarna

Tidigare under dagen bloggade Molly omsina känslor inför vad som sägs om hennes syster.

— Dethar redan diskuterats vilt på internet om huruvida hennes efternamnpåverkar hennes medverkan.. och jag blir så fruktansvärtförbannad! Varför ska hon inte kunna följa sin dröm och göra dethon älskar bara för att hennes storasyster råkar ha samma dröm?,skriver Molly i sin blogg.

NärNyheter24 träffar Molly under livesändningen utvecklar hon:

— Kort sagt såtycker jag att det är elakt, att hon inte ska få ha en egen chansbara för att hon råkar ha en storasyster som har samma dröm. Hongör sin grej, vi är helt olika, hennes framgång har ingenting medmig att göra. Jag är bara stolt storasyster, precis som vem somhelst hade varit.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!