James Gandolfini blev 51 år.
1 av 6
James Gandolfini blev 51 år. - Foto: Scanpix/Ap
Han är mest känd för sin insats i maffiaserien Sopranos.
2 av 6
Han är mest känd för sin insats i maffiaserien Sopranos. - Foto: Ap
För rollen som Tony Soprano har han fått tre stycken Emmys och en Golden Globe, under seriens sex säsonger.
3 av 6
För rollen som Tony Soprano har han fått tre stycken Emmys och en Golden Globe, under seriens sex säsonger. - Foto: Scanpix/Ap
Nyheten slog ned som en bomb i USA och i sociala medier har många uttryckt sin stora sorg.
4 av 6
Nyheten slog ned som en bomb i USA och i sociala medier har många uttryckt sin stora sorg. - Foto: Scanpix/Ap
"James vände mig aldrig ryggen. Han var den mest ödmjuka och talangfulla skådespelare och person jag någonsin jobbat med" sa kollegan Joseph Gannascoli efter dödsbeskedet.
5 av 6
"James vände mig aldrig ryggen. Han var den mest ödmjuka och talangfulla skådespelare och person jag någonsin jobbat med" sa kollegan Joseph Gannascoli efter dödsbeskedet. - Foto: Scanpix/Ap
Tevebolaget HBO: "Han var en speciell man, en stor talang, men viktigast av allt var han en person som behandlade alla med lika mycket respekt, oavsett deras titel eller position. Han berörde så många under åren med sin humor, sin värme och sin ödmjukhet."
6 av 6
Tevebolaget HBO: "Han var en speciell man, en stor talang, men viktigast av allt var han en person som behandlade alla med lika mycket respekt, oavsett deras titel eller position. Han berörde så många under åren med sin humor, sin värme och sin ödmjukhet." - Foto: Scanpix/Ap

Sopranosstjärnan James Gandolfini död i trolig hjärtattack

James Gandolfini, 51, har hittats död. Enligt uppgifter dog han av en hjärtattack under ett besök i Italien.


Sopranosstjärnan James Gandolfini är död.

Enligt uppgifter var han för tillfället i Italien för att delta vid en filmfestival på Sicilien. Han tros ha dött till följd av en hjärtattack, skriver ABC News.

Nyheten slog ned som en bomb i USA. Hans kollega i serien Sopranos Joseph Gannascoli, uttryckte i natt sin sorg för sin avlidne vän.

– James vände mig aldrig ryggen. Han var den mest ödmjuka och talangfulla skådespelare och person jag någonsin jobbat med, säger han till tmz.com.

– Han var en stor man och jag står för alltid i skuld till honom.


Han är mest känd för sin insats i maffiaserien Sopranos. För rollen som Tony Soprano har han fått tre stycken Emmys och en Golden Globe, under seriens sex säsonger. 

Efter nyheten om Gandolfinis död har sociala medier exploderat och många uttrycker nu sin sorg.

Tevebolaget HBO gick natten till torsdag ut med ett skriftligt meddelande:

– Han var en speciell man, en stor talang, men viktigast av allt var han en person som behandlade alla med lika mycket respekt, oavsett deras titel eller position. Han berörde så många under åren med sin humor, sin värme och sin ödmjukhet.

James Gandolfini i rollen som Tony Soprano:


/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Hooja kommenterar älgvandringen

igår 21:52

Ännu en VM-hjälte fick lämna "Masked singer"

igår 21:26
Halvvägs in i säsongen av "Masked singer" har panelen hittills endast lyckats skrapa ihop ett enda poäng. Den tilldelades Måns Zelmerlöw som prickade in VM 94-hjälten Tomas Brolin i det allra första programmet.

Därför är "Gift vid första ögonkastet"-deltagarna så unga i år

igår 19:54
Årets säsong av "Gift vid första ögonkastet" är i full gång och många har reagerat på den unga deltagarskaran. Nyheter24 frågade produktionen varför de medverkande är så unga i år.

Elvabarnsmamman Satu ”Mybabydolls” Nordling Gonzalez är gravid: "Virvelvind av känslor"

igår 18:14
Satu ”Mybabydolls” Nordling Gonzalez förlorade hastigt sin näst äldsta dotter förra året. Nu är hon gravid igen med sitt tolfte barn. "Glada för detta lilla hopp om ljus", skriver hon på Instagram.

Nas kommer till Sverige

igår 17:00
Den amerikanske rapparen Nas ger sig ut på Europaturné för att fira 30-årsjubileet av albumet "Illmatic". Efter turnépremiären i Helsingfors i höst kommer han till Stockholm 24 oktober. Nas ska framföra sitt album i dess helhet. Sitt jubileum firar han också genom att släppa en ny låt: "Define my namne".

Prinsessan Sofia hyllas för vågade draget: "Det är lekfullt"

igår 16:22
Prinsessan Sofia och prins Carl Philip tycks ha siktet inställt på att ta Europa – och kanske världen – med storm...