Vi pratade med Emma-Jennie.
1 av 4
Vi pratade med Emma-Jennie.
Utöver sin medverkan i "Flator" som sänds på SVT1 och SVT Flow har Emma-Jennie och Charlotte från serien vår egen Youtube kanal. Den heter "Flator eftersnack och den kan ni följa här.
2 av 4
Utöver sin medverkan i "Flator" som sänds på SVT1 och SVT Flow har Emma-Jennie och Charlotte från serien vår egen Youtube kanal. Den heter "Flator eftersnack och den kan ni följa här.
Hon berättar att första gången hon kom ut i teve var i programmet "69 saker du vill veta om sex".
3 av 4
Hon berättar att första gången hon kom ut i teve var i programmet "69 saker du vill veta om sex".
Emma-Jennie berättar att hon anser att flator i dagens Sverige får för lite plats men att hon i övrigt känner sig bekväm med att vara homosexuell i Sverige då det enligt henne är "världens bästa regnbågsland".
4 av 4
Emma-Jennie berättar att hon anser att flator i dagens Sverige får för lite plats men att hon i övrigt känner sig bekväm med att vara homosexuell i Sverige då det enligt henne är "världens bästa regnbågsland".

Medieprofilen Emma-Jennie: "Vi flator får för lite utrymme"

Hon har tidigare medverkat i både "Ung och bortskämd" och "69 saker du vill veta om sex". Nu är hon aktuell i den omtalade SVT-produktionen "Flator".


Vem är Emma-Jennie?

Namn: Emma-Jennie Larsson
Ålder: 22
Civilstatus: Sambo med min fästmö
Bor: Östermalm i Stockholm
Hemort: Arvika 
Bloggar på: www.finest.se/emmajennie
Mål: Jag drömmer om att bli programledare.

Följ eftersnacket

Utöver "Flator" som sänds på SVT1 och SVT Flow har Emma-Jennie och Charlotte från serien vår egen Youtube kanal. Den heter "Flator eftersnack och den kan ni följa här. 

Hennes riktiga namn är...

– Borde egentligen inte säga detta, men bättre sent än aldrig. Mitt namn är egentligen inte "Emma-Jennie" som många fått för sig. Allt började en kväll på fyllan då jag var riktigt trött på att heta Jennie. Det kändes som att alla visste vem jag var så jag ville helt enkelt börja om på nya kula. Jag åkte till en hemmafest med en tjej jag bara träffat en gång tidigare. Från första handslaget med människorna där presenterade jag mig som "Emma-jennie".

– Mina vänner säger idag Emma-Jennie då jag "lurade" dem på fyllan att det är mitt riktiga namn. Shame on me, haha. Vet inte hur jag ska ta mig ur detta.

Nyheter24 pratade med den färgstarka Emma-Jennie Larsson.

Du har varit med i "69 saker du vill veta om sex ", berätta om upplevelsen.

– Det var våren 2012 och det var då jag kom ut i teve. Vi satt i en soffa hemma hos producenten och spelade in. Det bjöds på både vin och godis för att vi i panelen skulle komma i rätt stämning, haha.  Dock hade jag hoppats på att det skulle vara lite mer prat om homosexualitet, men vem vet, det kanske kommer en till säsong.

Du vann även "Ung och bortskämd". Hur var det?

– Den största vinsten för mig var att jag träffade min bästa vän genom serien, Kilian. Han är verkligen en riktigt fin människa och jag är så glad över att jag har honom. Utan min medverkan i programmet hade jag nog inte kommit någonstans. 

Berätta om hur det var att komma ut.

– Jag lät det komma fram successivt. Jag har aldrig velat placera mig själv i något fack och ser mig själv varken som homosexuell eller heterosexuell. Alla i min närhet vet att jag är ihop med en tjej sedan två år tillbaka och de kom inte som någon chock när jag berättade för dem hur läget var.

Hur reagerade dina nära?

– Mamma blev lite upprörd då hon direkt drog slutsatsen att hon inte skulle bli mormor. Men jag längtar så efter barn, varje dag och har förklarat för henne att det inte kommer dröja, säger hon och fortsätter:

– Både mamma, pappa och alla syskon har tagit det hela jättebra. Det har inte varit någon skillnad på reaktion alls när jag berättade att jag hade skaffat pojkvän för åtta år sedan.

Varför bör folk se på serien "Flator"?

– Jag tycker att människor borde se på "Flator" just för att förstå att vi är vilka tjejer som helst. Helt vanliga unga tjejer som älskar kvinnor. Det är inget konstigt eller speciellt med att vara flata, men vissa människor har okunskap när det kommer till homosexualitet och därmed en massa fördomar.

Vad var syftet med att vara med?

– Jag tackade ja till serien efter många om och men just för att döda fördomar. Människor med fördomar drar alla flator över en kant och tror sig veta hur en flata ser ut och vad vi gillar.

Har du varit tillsammans med killar innan?

– Ja. Mitt längsta förhållande hade jag med en kille när jag bodde i Göteborg. Vi var förlovade och levde tillsammans i 4 år. Efter detta träffade jag både tjejer och killar innan jag blev ihop med min nuvarande flickvän. 

Hur är det att vara flata i dagens Sverige?

– Jag tycker att vi flator får alldeles för lite utrymme. Vi står lite bakom i skuggan av allt och alla. Detta vill jag förändra och visa att vi är minst lika bra som alla andra. Annars ska jag verkligen inte klaga på att vara homosexuell – om jag nu ska placera mig i något fack– i Sverige då det är världens bästa regnbågsland. 

Stöter du på mycket fördomar om homosexuella?

– Jag stöter dagligen på fördomar från människor med okunskap. Det är inte en enda människa därute som tror att jag har flickvän. Får alltid frågan när jag träffar nya människor "Har du pojkvän?".

Hur ser ditt liv ut i övrigt?

– Mitt liv är just nu helt fullspäckat!! Jag jobbar heltid i en butik på Östermalm, bloggar på Finest och kombinerar detta med massa events, teveinspelningar och tiden som blir över umgås jag med min flickvän och vänner. Älskar dock denna fartfyllda vardag med mycket jobb och min underbara flickvän.

Se "Flator" – Eftersnack, avsnitt 1:

/
SVT
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Kritikstorm mot killarna i Bachelorette – Sonjas svar: “Tycker inte om..."

Sofia Ståhl utreds av läkare – vädjar till följarna

1 timme sedan
Det är på sin blogg som Sofia Ståhl bryter tystnaden om sina hälsoproblem. Hon säger även att hon under sin utredning "tagit saken i egna händer".

"Jakt" – på liv och död

1 timme sedan
En jakthelg går överstyr när djuren plötsligt försvinner och jägarna saknar byten att skjuta. Det är ett sätt att visa vad som händer när man tappar perspektivet och börjar gå över gränser, säger regissören Sarah Gyllenstierna om filmen "Jakt".

Väskförbud stoppar konserter med picknick

2 timmar sedan
Väskförbudet som infördes i november förra året kommer att få konsekvenser för besökare på utomhuskonserter i sommar: Att ta med sig picknick är inte längre möjligt.

af Sillén kommenterar kompisarna i Eurovision

2 timmar sedan
Edward af Sillén ska inte bara skriva manus och regissera Eurovision Song Contest. Han blir även SVT:s kommentator. "Uppgiften ser annorlunda ut när vi är ett värdland", säger han till TT.

Taylor Swift överraskar med dubbelalbum

2 timmar sedan
Taylor Swifts nya album är i själva verket ett dubbelalbum. "Jag hade skrivit så mycket 'plågad poesi' de senaste två åren att jag ville dela allt med er" skriver Swift på Instagram.