Amandus politiska engagemang skapar frågor bland deltagarna.
1 av 2
Amandus politiska engagemang skapar frågor bland deltagarna. - Foto: Daniel Ohlsson/TV4
Peter Orrmyr frågar ut Amandus om hans SD-engagemang.
2 av 2
Peter Orrmyr frågar ut Amandus om hans SD-engagemang. - Foto: Faksimil/TV11

Deltagarna pressar Amandus om SD-kopplingen

Big Brother-deltagarens politiska engagemang väcker frågor.


Pressen har höjts rejält inför finalen i "Big Brother". I veckan fick Amandus Allstadius, Hanna Johansson  och Annica Englund besök av förra årets finalister, som passade på att grilla dem ordentligt genom att ta upp känsliga ämnen.

Fjolårstvåan Peter Orrmyr passade bland annat på att fråga ut Amandus om hans kopplingar till Sverigedemokraterna.

– Jag förstår att det är en chock för Sveriges allmänhet att höra Peter säga "när jag googlar på dig så ser jag SD". Jag kan förstå att det är en chock, men jag har varit i kontakt med dem men det är bara för att jag är så insatt i frågor om just dysfunktionella och handikappade, säger Amandus när han senare fortsätter diskussionen med Hanna.

"Fruktansvärt insatt"


Därefter fortsätter han att berätta om sin bror som lever med funktionshinder, och vid ett tillfälle brister han ut i tårar och förklarar:

– Jag börjar gråta för jag är så fruktansvärt insatt i frågan.

Hanna, som blir väldigt förvånad över de nya uppgifterna, vill även veta om Amandus arbetar politiskt. För att undvika ett rakt svar lyfter han bara på axlarna med kommentaren:

– Det politiska, det rör inte det här hemmet känner jag. Det är helt mitt eget område. Om jag jobbar med handikapp och så politiskt, ja då gör jag det. Jag är fruktansvärt insatt i handikappsfrågor, säger han.

På vilket sätt han tycker att just Sverigedemokraterna utmärker sig vad gäller handikappfrågor framgår inte av deras samtal.

Med endast några få dagar kvar till finalen lär deltagarna göra allt för att hindra att fler hemligheter läcker ut till teve-tittarna.

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Därför ljög Kerstin om sin ålder i Hotell romantik: "Det var synd"

Ny musik: ordfattig, arg och självcentrerad

1 timme sedan
Dagens låttexter är mer repetitiva och innehåller färre ord än förr. Dessutom är innehållet argare, visar en genomgång av 40 års musik.

Sofia Geites pik till Steffo Törnquist – beteendet i Nyhetsmorgon: “Värdelös”

1 timme sedan
Sofia Geite och Steffo Törnquist sänder ofta TV4:s “Nyhetsmorgon” tillsammans. Men ibland går inte allt som planerat…

Skådespelaren Louis Gossett Jr är död

2 timmar sedan
Den amerikanske skådespelaren Louis Gossett Jr är död.

Talkshow blir gisslandrama i Bergfeldts nya bok

idag 11:22
Författarduon Sofie Sarenbrant och Carina Bergfeldt släpper sin andra bok i serien om programledaren Frida von Engen. Efter att den första delen "Födelsedagen" rönt stora framgångar kommer nu den fristående thriller-uppföljaren "Långfredagen".

Felix Herngrens monsterlön – så mycket tjänar folkkära stjärnan

idag 11:04
Felix Herngrens framgångar inom film och tv avlöser varandra. Men hur mycket tjänar egentligen den folkkäre skådespelaren och regissören? Nyheter24 har kikat närmare på saken.