undefined
1 av 2
undefined
undefined
2 av 2
undefined

Jockiboi: "Är en ärlig och snäll människa bakom alla sjuka inlägg"

Blev avtrubbad av kokainet. "Kungarna av Tylösand"-profilen berättar för Nyheter24:s Emma Malmlöf om bilden som avslöjade drogmissbruket.


Vem är Jockiboi?
Joakim "Jockiboi" Berg slog igenom i dokusåpan "Kungarna av Tylösand" och var senast aktuell i dramaserien "Den sista dokusåpan", som visats på TV6. Inte minst har han blivit känd för sin provocerande blogg.
Titta på egen risk
Reality-serien "Kungarna av Tylösand" som sändes på Kanal5 blev ett hett ämne att diskutera. Inte minst på grund av hur ungdomarna i partyhuset betedde sig. Se ett klipp från serien med Jockiboi här.

I samband med att "Big Brother"-profilen Hanna Widerstedt nyligen fick sin privata mejl hackad läckte en bild på henne tillsammans med den kontroversiella bloggaren och dokusåpa-profilen Joakim "Jockiboi" Berg ut. På bilden böjer sig Berg ner över en bricka med ett vitt pulver och ser ut att snorta det med hjälp av en ihoprullad sedel.

Något som resulterade i stor kritik från Bergs bloggläsare som annars är härdade med allt från "dagens runk" till annat som faller under den självtitulerade "Sveriges sjukaste blogg". Nu berättar Berg om missbruket han under några månader levde med.

Hade du tagit droger vid tillfället då bilden togs eller var det bara för kameran?

– Nej bilden är faktiskt helt äkta och den smygtogs av någon på en efterfest.

Hur reagerade dina läsare när bilden läckte?

– De ställde ju mig mot väggen ganska omgående men jag valde att ignorerar deras kommentarer. Det var ju självklart inte kul att såna bilder cirkulerade på nätet. Men samtidigt har jag mig själv att skylla, mitt eget val när jag tog det.

Vad fick dig att testa?

– Jag har alltid tänkt att jag ska testa allt i livet så tänkte vafan en gång är la ingen fara, berättar han.

Främst var det kokain som Berg brukade men ibland även marijuana. Alltid var det i samband med fester som drogerna lockade. Men profilen blev mer och mer avtrubbad, och brydde sig mindre om saker.

– Jag festar ju rätt ofta. Såg det mest som en rolig grej just då och ville bara köra på och leva och ha kul, berättar han.

Vad fick dig att sluta?

– Märkte att mitt bloggande gick totalt åt helvete, dåliga inlägg blandat med dålig uppdatering. Hade jag inte slutat hade webbserien som går sjukt bra aldrig blivit av heller. Jag tar allt mycket seriösare nu och jobbar väldigt hårt för framgång även om vissa anser bloggen är äcklig och moraliskt fel.

Hur ser du på ditt användande av narkotika nu?

– Jävligt onödigt, Och jag ber mina fans om ursäkt för det och lovar att det inte kommer hända igen. Jag kommer lägga ner hela min själ i att göra musik och göra säsong två av webbserien helt fantastisk, och sen köra på stenhårt med bloggen.

– Jag hoppas folk kan förstå att jag är en jävligt ärlig och snäll människa bakom alla snuskiga och sjuka inlägg, säger Berg till Nyheter24.

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Sofia Geites pik till Steffo Törnquist – beteendet i Nyhetsmorgon: “Värdelös”

Skådespelaren Louis Gossett Jr är död

Den amerikanske skådespelaren Louis Gossett Jr är död.

Talkshow blir gisslandrama i Bergfeldts nya bok

3 timmar sedan
Författarduon Sofie Sarenbrant och Carina Bergfeldt släpper sin andra bok i serien om programledaren Frida von Engen. Efter att den första delen "Födelsedagen" rönt stora framgångar kommer nu den fristående thriller-uppföljaren "Långfredagen".

Felix Herngrens monsterlön – så mycket tjänar folkkära stjärnan

idag 11:04
Felix Herngrens framgångar inom film och tv avlöser varandra. Men hur mycket tjänar egentligen den folkkäre skådespelaren och regissören? Nyheter24 har kikat närmare på saken.

Jill Johnson släpper ny countrysingel

idag 08:56
Countryartisten Jill Johnson släppte en ny singel på Långfredagen med titeln "It Only Took A Minute For My Country To Love Country" .

"Happy Valley"-skaparen bakom nytt Disney-äventyr

idag 08:42
Sally Wainwright står bakom hyllade tv-serier som ”Happy Valley” och ”Gentleman Jack”. Nu är hon aktuell med äventyrsserien ”Renegade Nell” – berättelsen om hur en flicka i 1700-talets England blir stråtrövare. Huvudrollen spelas av 21-åriga Louisa Harland.