Blondinbella är lättad över beskedet att mannen bakom hoten nu har erkänt men önskar att polisen meddelat henne, säger hon till Nyheter24.
1 av 7
Blondinbella är lättad över beskedet att mannen bakom hoten nu har erkänt men önskar att polisen meddelat henne, säger hon till Nyheter24. - Foto: Mats Högdahl / Stella Pictures
Brevet som skickades till bland annat Blondinbella och som var undertecknat av ett av Modertaternas kommunalråd.
2 av 7
Brevet som skickades till bland annat Blondinbella och som var undertecknat av ett av Modertaternas kommunalråd.
Blondinbella tvingades bland annat att flytta då hon kände sig så pass otrygg. Hon började även i terpai.
3 av 7
Blondinbella tvingades bland annat att flytta då hon kände sig så pass otrygg. Hon började även i terpai. - Foto: Yessica Thor / Stella Pictures
Nöjesguidens Margret Atladottir utsattes även hon för hotbrevet. Men har avböjt att kommentera.
4 av 7
Nöjesguidens Margret Atladottir utsattes även hon för hotbrevet. Men har avböjt att kommentera. - Foto: Christine Lenthamre/Nyheter24
Hon har tillsammans med flera andra som tvingats ta emot brevet tidigare riktat kritik mot polisen och hur de hanterat fallet.
5 av 7
Hon har tillsammans med flera andra som tvingats ta emot brevet tidigare riktat kritik mot polisen och hur de hanterat fallet. - Foto: Fredrik Sandberg/Scanpix
Även bloggerskan Tyra Sjöstedt tvingades ta emot det grova hotet.
6 av 7
Även bloggerskan Tyra Sjöstedt tvingades ta emot det grova hotet. - Foto: FameFlynet Sweden / Stella Pictures
Det blev en tuff tid för Isabella efter hoten.
7 av 7
Det blev en tuff tid för Isabella efter hoten. - Foto: DR /Stella Pictures

"Jag började med terapi efter hoten"

Isabella "Blondinbella" Löwengrip döds- och våldtäktshotades. Nu har en man erkänt brottet. — Jag har varit med om liknande saker tidigare men det här var bland det tuffaste. Jag började i terapi, säger Löwengrip till Nyheter24.


"Ska slicka din håriga slida"

Brevet som skickades till bloggerskorna:

"Ett sexuellt samlag är på sin plats mellan oss två utan kondom bara så du vet ! Dina vackra bröst till meloner ska bli så skönt att få suga på samt slickningen av din håriga och fina slida. Gör du inte som jag säger blir det garanterad kroppsstyckning och då kommer jag steka brösten dina i smör å vad gott i sådana fall. Står helt och hållet bakom detta brev och är inte ett dugg rädd för rättsväsendet. Har nämligen talets gåva långt ut i fingerspetsarna"

"Gör du inte som jag säger då blir det kroppsstyckning och då kommer jag steka brösten dina i smör". Det var bland annat det, utöver döds- och våldtäktshot, som stod i det brev som skickades till Isabella "Blondinbella" LöwengripTyra Sjöstedt och Margret Atladottir förra året. Nu har en socialdemokratisk valarbetare erkänt att han skickat breven med syfte att smutskasta ett av Moderaternas kommunalråd, enligt Göteborgs-Posten.

Vad hade du sagt till honom om du hadeträffat honom?
— Nej, jag hade inte velat säga såmycket, jag vill inte ens prata med honom och att i så fall åkatill en rättegång och se honom känns väl sådär också.Samtidigt känns det skönt att veta att han inte kommer attfortsätta mer, säger Blondinbella till Nyheter24.

"Han har kommenterat min blogg i flera år"

— Jag vet ju nu vem det är, vad han heter och var han bor. Jag såg ju att den här personen har kommenterat i min blogg under flera års tid.

Blondinbella menar att hon genom att söka på ett visst IP-nummer i sin blogg kan se att en person, som hon hävdar är samma person som erkänt att han skickat breven, har kommenterat hennes blogg upprepade gånger. 

— När det här brevet kom började jagsöka direkt på de elaka kommentarerna som kommit in tidigare förjag hade misstankar om att vissa kommentarer tillhörde honom också.Det var skrivet på samma sätt med den där politiska avsändaren. Alla inläggär inte hatiska, men det är inte snällt i varje fall.

Det kunde bland annat vara kommentarer medpolitisk agenda, det eftersom Blondinbella varit aktiv i ModeraternasUngdomsförbund MUF.

— Det var mycket “Du är världsfrånvänd” och “du förstår ingenting”.

Löwengrip beskriver även den tuffatiden då hon inte kände sig trygg efter att hon tvingats ta emothoten.

— Jag har varit med om liknande saker innan men det här är bland det tuffaste. Jag flyttade från min lägenhet, jag fick sömntabletter eftersom jag hade svårt att sova, det var en jävla pärs och jag började gå i terapi för det här. Därför är jag också angelägen om att få veta vad det är som händer med det här fallet. Men det verkar vara väldigt krångligt för polisen att ens uttala sig om vad som händer.

Tidigare har Isabella Löwengrip fått information från polisen om att ärendet lagts ner. 

Du har tidigare riktat kritik mot polisen, hur tycker du att de har hanterat fallet nu?

— Jag har varit i samtal med polisen i entimme. Den här gången försöker de, man har slussat mig runt till olika personer och försöker hjälpa till. Sedan fastnade jag men det finns ett helt annat bemötande så det känns bättre men det är fortfarande väldigt krångligt.

— Jag hade önskat att när de grep mannen förra veckan att de hade meddelat mig. Att det i varje fall fanns en misstänkt, säger hon till Nyheter24.

Mannen som erkänt arbetar i Göteborgsområdet och har skrivit under flera av breven med "Jonas Ransgård, ordförande i Göteborgs stads kommunstyrelse". Men Moderaternas kommunalråd har alltså inte haft något med breven att göra.

Margret Atladottir har avböjt att kommentera och Nyheter24 har sökt Tyra Sjöstedt utan framgång. 

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!