Rebecca har inte valt att vara en förebild, menar hon.
1 av 3
Rebecca har inte valt att vara en förebild, menar hon. - Foto: David Sica / STELLA PICTURES
Med vänninorna Frida Fahrman och Marie Serneholt.
2 av 3
Med vänninorna Frida Fahrman och Marie Serneholt. - Foto: Stella Pictures
undefined
3 av 3
undefined - Foto: Stella Pictures

Hon har inte valt att vara en förebild

Vill inte vara en förebild.


Rebecca Simonsson är...

Klubbprofil på Stureplan, designer, artist och stilikon. Hon är dessutom aktuell i sin egen serie på Pocket Entertainment

Rebecca ”Rebecca Stella” Simonsson ställer sig nu kritiskinför det faktum att hennes läsare väljer att se henne som en förebild. Det ärinte hennes strävan, menar hon.

–– Jag fick en kommentar där någon frågade omjag var nöjd över hur jag framställs, och att de var negativt överraskade. Enannan person undrade hur jag kunde säga att jag är en förebild, skriver Rebecca i sin blogg.

Hon känner sig inte ansvarig.

–– För det första så är jag inte ansvarig förden bild ni målar upp av mig som person. Jag har aldrig sagt att jag är på ettvisst vis, och sedan bevisat motsatsen. Det är er bild av mig som ställer tilldet för er. Jag står alltid hundra procent för den jag är. Och här kommersvaret på den andra frågan; antagligen är det därför unga tjejer väljer att semig som en förebild, fortsätter hon. Något jag vill poängtera är att jag aldrigutnämnt mig till en förebild, skriver Rebecca i sin blogg.

Känner du att du inte har ett ansvar för unga tjejer?

–– Det är inte mina ord. Det jag har sagt är att jag aldrig påstått mig vara en förebild. Om någon vill se mig som en förebild så är det upp till dem, men jag har mina brister och är precis som alla andra. Att utnämna sig själv till förebild är ungefär samma som att säga att man är superwoman. Jag hoppas att jag kan inspirera unga tjejer att ta för sig mera och gå den väg som känns rätt för dem. Förebild eller inte, säger Rebecca till Nyheter24.

Hon lägger sig inte i hur andra "ofrivilliga förebilder" så som Natacha Peyre eller Kissie lever sina liv.

–– Ingenting. Jag gör det jag gör, och lägger mig inte i hur andra lever sitt liv, säger hon till Nyheter24. Jag har inga förebilder, men jag blir inspirerad av människor som jobbar hårt, avslutar hon.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!