Nyligen släppte även Sofi Fahrman en träningsbok.
Nyligen släppte även Sofi Fahrman en träningsbok. - Foto: Stella Pictures / Gulko-Dessalles

Efter vikthånen - Dennis M släpper träningsbok

Efter flera provocerande inlägg om vikt. Nu satsar Dennis Maglic på en mer hälosam väg. – Vi har bestämt oss för att göra något som kan inspirera och hjälpa andra, skriver Maglic.


"Allt som har ett hål duger för den kåte araben"

Det var för ett år sedan som det började storma kring bloggaren. Det efter att Nalin Pekgul, socialdemokratisk riksdagsledamot, polisanmälde bloggaren efter att han tillskrivit henne djupt islamfientliga åsikter. Bland annat uppgav han att hon skulle ha uttryckt "allt som har ett hål duger för den kåte araben", ett citat som egentligen var hämtat från Flashback.

De senaste årens bloggtrend med att hetsbanta tycks vara över. Nu är det en hälsosam livsstil som många satsar på, med hård träning och medveten kost som verktyg. Nu avslöjar bloggaren Dennis Maglic, 22, att han släpper en träningsbok i sommar. Det tillsammans med sin personliga tränare.

– Vi har bestämt oss för att göra något som kan inspirera och hjälpa andra, skriver han i sin välbesökta blogg. 

Boken kommer enligt bloggaren att innehålla tips och en steg för steg guide till hur man når sin drömkropp.

– Till detta kommer vi att ha specialdesignade kost- och träningsscheman beroende på olika personers förutsättningar, skriver han vidare.

Dennis har tidigare gjort sig känd för sina provokativa inlägg om vikt. Bland annat blossade det upp en stor diskussion efter att bloggaren skrivit att personer vars lår snuddar vid varandra är feta. Det under rubriken "Hur man vet om man är tjock". 

Han har även hånat bloggkollegan Isabella "Blondinbella" Löwengrip, 22, efter att hon publicerat bikinibilder på sig själv. 

Fick hård kritik

I slutet på förra året gav modedrottningen tilllika superbloggaren Sofi Fahrman, 33, ut träningsboken "Bodylicious - så får du din drömkropp". Hon möttes först av kritik av läsare och fans som menade att hon uppmanade till smalhets. Bland annat var det ordet drömkropp, som även Dennis nämner, som upprörde många

– Att skriva "vägen till din drömkropp" känns så otroligt fel. Om ni skrivit "vägen till en frisk kropp", "vältränad kropp", "glad kropp" eller vad som helst så hade det känts så mycket mer rätt, men "drömkropp" antyder faktiskt väldigt starkt att vi inte skall vara nöjda med kropparna vi har idag, skrev bland annat en missnöjd läsare då.

Främst var det en säljande text hos återförsäljaren Bokus som många reagerad på. Innehåller ändrades därför

Förhoppningsvis blir Dennis nya projekt startskottet för ett mer hälsosamt ideal än vad som tidigare basunerats ut till läsarna. 

Se en fanvideo till Dennis här:


De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

"Den sista resan" mest sedda dokumentären

2 timmar sedan

Allt om SampeV2: Lön, längd och om han har flickvän

2 timmar sedan
Sampev2 är en av Sveriges största youtubers. Men hur mycket vet du egentligen om honom? Nyheter24 reder ut några av de vanligaste frågorna som svenskarna googlar om Sampev2.

Swifts album slog Spotify-rekord

3 timmar sedan
Nya rekord från Taylor Swift hör inte till ovanligheterna – men nu har hon slagit ännu ett. Världsstjärnans nya album "The tortured poets department" skriver Spotify-historia som det första albumet som passerat 200 miljoner lyssningar på en enda dag på strömningstjänsten. I och med detta blir hon även den mest strömmade artisten någonsin på en enda dag, skriver Variety.

Niklas Strömstedts miljoner – så mycket pengar tjänar folkkära artisten

3 timmar sedan
Att Niklas Strömstedt är både folkkär och framgångsrik råder det inga tvivel om. Men hur mycket pengar tjänar han? Nyheter24 har kikat närmare på artistens bolag och inkomst.

Författare bojkottar amerikansk Pen-gala

idag 09:10
31 författare och översättare bojkottar årets stora amerikanska Pen-gala. Bojkotten är en protest mot vad man kallar organisationens misslyckande med att skydda palestinska författare i Gaza.

Talmannen ger ut poesi – "med stor ödmjukhet"

idag 07:58
Han har poesin att tacka för en lyckad första dejt med sin fru och citerar gärna dikter i ämbetet. Men när talmannen Andreas Norlén nu ger ut en diktantologi är han nervös. Jag hoppas folk inte börjar förhöra mig, säger han.