...Men med musik i öronen.
1 av 2
...Men med musik i öronen. - Foto: Robert Eklund / Robert Eklund
Elita på ett gammalt omslag av Moore.
2 av 2
Elita på ett gammalt omslag av Moore. - Foto: Moore

Så fick Elita sin vältränade drömkropp

Har du svårt att hålla ditt nyårslöfte att träna? Bli peppad av Elita Löfblad. Här är hennes tips.


Elitas tre låtar att träna till
Så tränar bloggarna

Är du nyfiken på hur fler bloggare lever hälsosamt kan du spana in det här bildspelet.

Närmare 7 000 personer följer Elita Löfblad, 32, på Instagram. Inte bara som ett komplement till den välbesökta bloggen hon driver. Dit hittar även många som vill bli inspirerade till att leva ett hälsosammare liv. Med en stenhård mage och avundsvärt välformad rumpa peppar och delar hon med sig av resultatet av den tuffa träningen.

Du ägnar dig åt en ganska extrem träningsmetod, Xtremefit, hur orkar du hålla motivationen uppe?
– Jag har faktiskt ingen aning. Träningspassen är ofta efter en lång arbetsdag och det går inte en enda gång som jag inte tänker för mig själv "ska jag verkligen gå", "det vore mysigt att träffa upp en kompis och äta middag istället" eller "har jag intel inte ont i halsen idag"? säger hon till Nyheter24 och fortsätter:

– Men i slutändan så bara gör jag det. Jag tvingar mig själv. Det är väl det som är tricket, att slå bort alla ursäkter och tankar. "Jag är en krigare" brukar jag tänka, haha! Det är roligt när man väl är där, och speciellt efteråt.

Om man inte har samma ork eller motivation att träna så hårt - vad är bästa knepet att mjukstarta med?
– Jag tycker alltid att man ska mjukstarta. Är man inte van och sätter igång för hårt kommer det ändå aldrig att hålla. Tänk så här: träningen och kosten ska vara en del av mitt liv, resten av livet. Vad orkar jag egentligen? Börja med att träna en gång i veckan. När man gjort det ett tag och verkligen fullföljer det kan man gå vidare till nästa steg.

Hur ofta tränar du?
– Just nu tre gånger i veckan. Jag måste gå upp till fyra för att öva rygg en dag också. 

Hur formar du din berömda rumpa?
– Jägarvilan! Jag gör den väldigt mycket på Xtremefiten. Den tar på låren men även rumpan. Bästa rådet jag kan ge.

Hur mycket tänker du på vad du äter?
– Ingenting. Det sker automatiskt. Jag äter aldrig någonsin färdig mat eller halvfabrikat. Vill jag äta köttbullar så lagar jag till det, jag köper inte färdiga. Dels för att jag tycker det smakar illa, dels för att det inte är näringsrikt. Däremot har jag inga problem med att slänga i mig en pizza om jag nu är sugen på det, jag älskar även smågodis. 

Så länge man gör det med måtta menar Elita att man ska få njuta av det man vill.

– Även om jag skulle vilja äta glass varje dag så gör jag inte det därför att min kropp skulle må dåligt av det.  Jag äter aldrig kolhydrater till middag, proteinkälla och grönsaker räcker gott.

Tränar du själv eller med vänner?
– Jag har försökt att träna med vänner, gå på powerwalks och så. Men så händer det att ens vänner blir sena eller ställer in. Då går det ut över min träning. Jag vill inte vara beroende av någon annan, träningen är för viktig för det. Jag har lärt mig att ensam är stark - När det gäller just detta iallafall!

Har du någon rutin under dina träningspass?
– Jag undviker rutiner, då jag vill träna kroppens alla muskler på olika sätt. Men en rutin jag har är att jag måste ha grym musik, det är den allra bästa motivationen. Jag skulle aldrig orka gå milen utan fet house och bra lurar. 

Vad lägger du mest vikt vid, kondition eller hur du formar kroppen?
– Är en sucker för styrka. Kondition är inte alls lika roligt. Antagligen för att det ger ett mer synligt resultat. Men visst, powerwalkar gärna en mil ett par gånger i veckan. Dock inte under vintern.

Du har många som följer dig för inspiration via Instagram, hjälper det dig att motivera dig själv?
– Om det gör! Jättemycket. Att få 600-700 likes och massor av fina kommentarer känns som ett kvitto på att man kämpat som en krigare. Jag uppskattar det otroligt mycket.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Kanonvinsten: Så mycket såldes Zoe Fay Brown sin lägenhet för

1 timme sedan

"Oppenheimer"-paret adlas efter succén

3 timmar sedan
Regissören Christopher Nolan och filmproducenten Emma Thomas tilldelas hederstitlar för sina bidrag inom filmindustrin och får nu tituleras Sir respektive Dame.

Här syns Carolas ex Jimmy med tv-stjärnan: "Puman är här"

igår 15:42
Carola Häggkvist och hennes ex-pojkvän Jimmy Källqvist såg ut att ha det trevligt med den kända tv-stjärnan. "Puman är här", skriver Carola på sin Instagram.

Carina Berg oigenkännlig på nya bilderna: "Jag behöver hjälp nu"

igår 14:55
​Carina Berg har gjort en drastisk förändring med sitt utseende. Förgäves försökte Carolina Gynning stoppa henne – men Carina lyssnade inte. – Det var modigt. Du var modig som gjorde det, säger Carolina Gynning till Carina.

Realityprofil åtalas – slog barnen blodiga med stekspade

igår 14:12
​En svensk realityprofil åtalas nu, misstänkt för att ha misshandlat sina barn under flera års tid. I samtal med socialtjänsten har barnen berättat detaljerat om hur de blivit misshandlade med bland annat en stekspade i metall och slagna med en fjärrkontroll.

Efva Attling och Eva Dahlgren släpper låt ihop

igår 13:24
För första gången på 43 år släpper Efva Attling en låt – tillsammans med sin fru Eva Dahlgren. "Remember summer breeze" är skriven av dem båda och beskrivs som en sommarsång med 70-talskänsla.