Madde får tips att sluta röka
1 av 3
Dessie tipsar Madde om hur hon ska kunna fimpa. - Foto: Scanpix
Bröllop
2 av 3
Madde och Chris på bröllopsdagen. - Foto: Christine Olsson / Christine Olsson
Bröllop
3 av 3
PUSS - Foto: BJÖRN LARSSON ROSVALL / SCANPIX

Dessie tipsar gravida Madde – så fimpar du

Prinsessan Madeleine är gravid och med en knodd i magen är det bara att säga tack och hej till cigaretterna. Nyheter24 ringde upp gravida bloggaren Dessie för att fråga hur hon gick till väga när hon slutade röka.


Kändismammor som fimpat under graviditeten

Britney Spears, Sienna Miller, Lily Allen, Kate Beckinsale och Pink.

Nyheter24 har tidigare skrivit om den gravida bloggerskan Desirée "Dessie" Nilsson, 18, som blivit kritiserad för att ha rökt tidigt under graviditeten. Nu är det dags för prinsessan Madeleine att fimpa – något som enligt envisa uppgifter ska vara svårt.

Madde är ju gravid och måste fimpa, hur gjorde du? 

– I början testade jag nikotintuggummin, men de var så otroligt äckliga! Sen fick jag höra att det faktiskt är sämre att tugga nikotintuggummin än att exempelvis ta några bloss av en cigg, så de la jag av med direkt. Då började jag tugga vanliga tuggummin i stället, säger hon till Nyheter24.

Hon menar också att man måste sätta en gräns och bestämma sig för när det är nog.

Är det som svårast i början eller sitter suget kvar?

– Vissa blir ju äcklade av cigaretter så fort de blir gravida, exakt så fick jag gällande alkohol och det var innan jag visste att jag var gravid. Så hade jag dessvärre inte med ciggen. Men allt eftersom du slutar successivt så börjar du få mer och mer avsmak. 

Hon tipsar också Madde:

– Tugga vanliga tuggummin! Sitt inte med rökare, skippa fikor med kedjerökande kompisar och följ inte ens med ut. Sen kan man sluta med vissa vanor som exempelvis "kaffe på morgonen" då det förr kanske brukade vara en "kaffe och cigg" på morgonen. 

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!