Jockiboi: "Jag är absolut ingen rasist, men..."

Skandalprofilen Joakim "Jockiboi" Berg ger sig in i debatten om gruppvåldtäkten och den friande hovrättsdomen. "Visar vilket pajasland vi lever i".


"Alla bryr sig om mig"

– Jag brukar inte läsa så mycket, för jag vill inte tänka på det. Jag mår dåligt, men också samtidigt bra. Alla bryr sig om mig.

Så säger den 15-åriga flickan själv om uppmärksamheten efter den friande domen. Bland annat pågår en namninsamling med över 70 000 namn för att riksåklagaren ska ta fallet till högsta domstolen.

Lyssna på flickan i Sveriges Radios P1 Morgon.

STOCKHOLM. Många har de varit, de som reagerat mot den friande hovrättsdomen där sex pojkar friats för våldtäkt av en flicka i Tensta i Stockholm.

Nu sållar sig skandalprofilen Joakim "Jockiboi" Berg till den skaran. 

"Likadant om du blir våldtagen på ett flygplan"

I en videoblogg på Youtube berättar han att han knappt kunnat sova för att han är så upprörd. Han är starkt kritisk till hur det svenska rättssystemet fungerar och ger en rad ironiska tips till tjejer som blivit våldtagna.

Bland annat att de ska ha med sig papper och penna så de kan skriva ned vilken exakt tidpunkt allt händer. Och att det alltid går att fly – hon var ju enligt rätten inte i ett "hjälplöst tillstånd".

– Det är klart att hon inte var hjälplös. Det är likadant om du blir våldtagen på ett flygplan. Det finns ju ändå en väg ut, det är bara att hoppa 5 000 meter ner så har du kommit ifrån det, säger han sarkastiskt i klippet.

"Jag är absolut ingen rasist, men"

Jockiboi tycker att det är fel att pojkarna friats och tycker att de borde dömas och utvisas.

– Jag är absolut ingen rasist men jag har så klart åsikter vilket alla andra har, säger han och fortsätter:

– När man öppnar upp sitt land och tar emot människor så anser jag att det är ett förtroende man får. Bryter man det förtroendet tycker jag inte man har något här att göra. Vi vill hjälpa andra människor, vi vill inte ta hit folk som ska förstöra vårt land.

Sedan tillägger han även att flest våldsbrott begås av invandrare.

Pojkarna har hängts ut

Jockiboi är inte ensam om att ha reagerat på den friande hovrättsdomen. En namninsamling för att ändra lagen har på kort tid nått över 100 000 underskrifter. Men på Facebook och Twitter har de fria pojkarna, som är minderåriga, hängts ut med sina fullständiga namn.

Se hela Jockibois inlägg här:


/
/
/
Dom
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!