Vem är egentligen Caroline Roxy?
1 av 7
Vem är egentligen Caroline Roxy?
Hon är en av Sveriges största bloggerskor.
2 av 7
Hon är en av Sveriges största bloggerskor.
Hon designar kläder, är ansikte utåt för Adidas, modellar, bloggar och mycket mer.
3 av 7
Hon designar kläder, är ansikte utåt för Adidas, modellar, bloggar och mycket mer.
Caroline berättar att hon är något utav ett mattegeni.
4 av 7
Caroline berättar att hon är något utav ett mattegeni.
Hade hon inte jobbat med bloggen hade hon velat arbeta med någon form av avancerad matte.
5 av 7
Hade hon inte jobbat med bloggen hade hon velat arbeta med någon form av avancerad matte.
Caroline kom i kontakt med sin nuvarande pojkvän via en puff på Facebook.
6 av 7
Caroline kom i kontakt med sin nuvarande pojkvän via en puff på Facebook.
– När det kommer till att designa kläder så får jag all min inspiration från musik. När jag lyssnar på musik bygger jag upp en fantasivärld runt låten och låter tankarna och bilderna bygga sig själva. Det låter jätteflummigt men så är det, berättar hon.
7 av 7
– När det kommer till att designa kläder så får jag all min inspiration från musik. När jag lyssnar på musik bygger jag upp en fantasivärld runt låten och låter tankarna och bilderna bygga sig själva. Det låter jätteflummigt men så är det, berättar hon. - Foto: f

Nyheter24 pratade med elitbloggerskan Caroline Roxy

Nyheter24:s Gabriella Bark pratade med Caroline Roxy om att designa, bloggen träningen och livet i helhet.


Några snabba

Vad har du som bakgrundbild på telefonen? Det är på min kille.

Din favoritlåt att träna till? Just nu är det Timbuktu – Spring. Den blir jag peppad av

Om du var ett djur, vad/varför? Ett lejon. De verkar vara starka och smarta. 

Vad gör du när ingen ser? Då... ehm...brukar jag dansa omkring i mitt vardagsrum till hög musik. 

Vad är det snyggaste på en kille respektive tjej? På en kille är det ett snyggt käkparti och på en tjej är det nog ett leende. 

Favoritdrink? Moijito.

Ditt motto? Det är klyschigt, men jag gillar "Lev för dagen". 

Om du bara fick äta en sak för resten av livet – vad? Pannkakor haha, med socker, kanel och smör. 

Tre produkter du inte lämnat hemmet utan? Oj, jag hatar att använda handväska. Men ett rosa läppstift och en liten parfym. 

Hon är designer, bloggare och ansikte utåt för Adidas. 

Framgångarna saktar inte direkt ned för Borås-tjejen Caroline Roxy, 24. Men det är mycket vi inte vet om den mystiska skönheten.

Nyheter24 tog en pratstund med bloggerskan för att lära känna henne bättre. 

När började du blogga? 

– Jag började blogga för cirka ett år och tre månader sen, mest för att jag ville få utlopp för min kreativitet. Jag har alltid haft ett klädintresse, sytt egna kläder och så. Min hemstad Borås är även en så kallad "textilstad".

Det gick bara några månader sen hade bloggen vuxit sig relativt stor. I dag har hon den som sitt heltidsjobb.

Aktuell i Adidas-reklam

Caroline är aktiv inom träning och är just nu aktuell i Adidas nya löparsatsning. Det många inte vet är att hon är någonting utav en idrottsveteran. 

– Jag har ridit hela mitt liv, fram tills att jag var 21 år. Jag tävlade i hästhoppning på elitnivå. Alla som sysslat med en idrott på den nivån vet att det kan vara svårt att bara lägga ned utan att börja med någonting annat. Så jag började att gymma. Nu är det mest det som gäller, säger hon. 

Vilka träningsformer föredrar du?

– Extremsporter. Jag har lite svårt för träning där man inte tar ut sig eller blir svettig. Det får inte gå för långsamt utan jag vill ha lite action. 

Svårt att gå upp i vikt

Caroline berättar om en av anledningarna till varför hon just valt att satsa på styrketräning. 

– Jag har väldigt hög ämnesomsättning och har alltid haft svårt att gå upp i vikt. Det var jobbigt när jag var yngre men det som hjälpte var att börja styrketräna. 

Vad måste alltid finnas i din kyl?

– Mjölk. Jag dricker typ två liter om dagen. I övrigt äter jag allt. Jag älskar gammaldags husmanskost, typ blodpuddning.

Hur är du som flickvän?

– Jag är också väldigt omtänksam. Jag vill kunna hjälpa till med så mycket jag kan. Det viktigaste är att kunna finnas där så mycket som möjligt för varandra. Ge och ta. 

"Tar 25 bilder på vår mat innan vi äter"

Caroline umgås flitigt med andra kända bloggerskor. I en branch med en ständig jakt på läsare och publicitet skulle man kunna tänka sig att det enkelt hänt att det bildas en slags konkurrens. 

– Det har faktiskt inte varit så mellan oss. Det är alltid en väldigt soft stämning mellan alla. Vi hjälper varandra och pushar varandra i det man gör. Det är ju en viss jargong hos oss bloggare. Är vi exempelvis ute och äter så tar alla 25 bilder på sin mat innan man äter upp. Och det är liksom inget konstigt med det, haha. Alla kan vara sig själva utan att ursäkta sig. 

Hur ser den perfekta festkvällen ut för dig?

– Jag gillar att börja kvällen med en middag, dricka lite vin till maten och snacka. Sen köra vidare på lite goda drinkar och musik. Dans är ett måste, annars är det ingen utekväll för mig. 

Livet som bloggerska

Carolines blogg har i dag blivit så stor att hon har det som heltidsjobb. 

– Det bästa med mitt jobb är att det är så himla varierande. Det är bara du själv som sätter gränserna plus att man får vara kreativ och resa. 

Vad hade du gjort om du inte bloggade?

– Då hade jag jobbat med någonting inom avancerad matte. Det kanske inte alla vet men jag fick ett erbjudande om att vara controler på Vagabond Shoes. Man ska egentligen vara civilekonom med jag var lärling på plats. Jag kom in på Charmers under utbildningen "civilingenjör teknisk matematik". Så ett tag var jag var lite kluven i vad jag skulle göra. 

Herre Gud. Någonting mer om du undanhåller?

– Jag läste en hel del mattematik under gymnasiet och fick stipendium på Svenska Teknologföreningen. På högskoleprovet skrev jag 2.0 på mattedelen. 

Men varför är du typ inte professor på heltid? 

– Jag såg ett liv framför mig där jag sitter ensam. Jag är för social och kreativ för det. När jag tänkte på det fick jag lite panik och flyttade till Stockholm, säger Caroline och skrattar. 

Du är ansikte utåt för Adidas, 240 000 följare på Instagram, mattegeni... när blir du nöjd?

– Aldrig tror jag. Jag lever väldigt mycket för stunden. Jag vill inte planera fullt ut samtidigt som jag är strukturmänniska vill ha koll på min vardag. Mitt mål är väl att jag alltid ska tycka det jag gör är kul. Ändras det jag tycker är kul så justerar jag mitt liv efter det. 

Vart får du din inspiration ifrån när du designar?

– Jag får all min inspiration från musik. När jag lyssnar på musik bygger jag upp en fantasivärld runt låten och låter tankarna och bilderna bygga sig själva. Det låter jätteflummigt men så är det, haha. 

Här kan du se Caroline i Adidas-reklamen:


/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Carina Berg oigenkännlig på nya bilderna: "Jag behöver hjälp nu"

Realityprofil åtalas – slog barnen blodiga med stekspade

1 timme sedan
​En svensk realityprofil åtalas nu, misstänkt för att ha misshandlat sina barn under flera års tid. I samtal med socialtjänsten har barnen berättat detaljerat om hur de blivit misshandlade med bland annat en stekspade i metall och slagna med en fjärrkontroll.

Efva Attling och Eva Dahlgren släpper låt ihop

1 timme sedan
För första gången på 43 år släpper Efva Attling en låt – tillsammans med sin fru Eva Dahlgren. "Remember summer breeze" är skriven av dem båda och beskrivs som en sommarsång med 70-talskänsla.

Harvard tar bort bok med människoskinn

2 timmar sedan
Harvards universitetsbibliotek har bestämt sig för att ta bort omslaget på en bok som länge varit omstridd – eftersom pärmen är gjord av en människas hud, skriver New York Times. 1800-talsboken av Arsène Houssaye handlar om människans själ, och har titeln “Des destinées de l’ame".

Malin Ullgren: Otrohet är överdrivet laddat

3 timmar sedan
Hon skrev essäer om otrohetsromaner – men började själv skildra en förbjuden relation. Efter över 20 år som kritiker romandebuterar Malin Ullgren om jakten på en förhöjd livskänsla, som går via både litteraturen och lusten.

Därför känner du igen Kerstin Linden i nya "Ronja Rövardotter" på Netflix

3 timmar sedan
Vilket datum har "Ronja Rövardotter" premiär på Netflix, när kommer säsong 2 och varför känns huvudrollsinnehavaren Kerstin Linden så bekant? Nyheter24 reder ut allt om den nya tv-serien.