Paulina "Paow" Danielsson.
1 av 2
Paulina "Paow" Danielsson. - Foto: Stella Pictures / Stella Pictures
Kommentarerna som gjorde Paow till feminist.
2 av 2
Kommentarerna som gjorde Paow till feminist.

Därför byter Paow ut SD mot Fi

Paulina "Paow" Danielsson har tidigare visat stöd för Sverigedemokraterna. Nu skriver bloggerskan om varför hon valde att rösta på Fi istället.


Paow: Sverige tar in för många invandrare

Bloggerskan Paulina "Paow" Danielsson har hamnat i blåsväder på grund av att hon i sin blogg skrivit om hur trött hon är på att bli trakasserad och antastad av invandrargäng på stan.

Läs mer här.  

– Det är 2014. Dags för feminism på riktigt, skriver Paulina "Paow" Danielsson, 20, i sin blogg. Bloggerskan har än en gång uttryckt sina politiska åsikter. Men Paow, som tidigare har sympatiserat med Sverigedemokraterna, verkar den här gången ha kommit på bättre tankar. 

Lägger sin röst på feminism 

I slutet av förra veckan publicerade bloggerskan ett inlägg där hon berättar om varför hon i år la sin röst på "feminism, jämlikhet och systrarskap". I inlägget visar Paow kommentarer som hon har fått från sina läsare. 

"Du och andra tjejer som dig är anledningen till att jag tänkt om helt i år" skriver bloggerskan bland annat. 

Bloggläsaren Andrea kommenterade ett inlägg som handlar om hur Paow blivit trakasserad och kallad för bland annat  "slampa" och "hora", där läsaren bland annat tycker att Paow får skylla sig själv. 

"Kvinnosyn från 40-talet"

Paow reagerade kraftigt, och det näthat hon blev utsatt för fick henne att tänka om.

– Alla reaktioner jag fått det senaste året för att jag säger som jag vill gällande killar, tjejer och kärlek, eller sex i tv, från helt vanliga tjejer som du själv har öppnat mina ögon. Konservativa tjejer med en kvinnosyn från 40-talet som Andrea finns det massor av. Det är vilsna tjejer som skäller ut och får andra tjejer som är som mig att "skämmas" som gör att kvinnor alltid kommer vara ojämnställda män, skriver Paow i sin blogg. 

Hyllas av läsarna 

Paows bloggläsare var inte sena med att uppmuntra och hylla Paows nya ställningstagande. 

"Helt rätt inställning, det är samhället det är fel på, inte oss! Girlpower!", skriver en läsare.

"Är så glad att du tänkt om från SD till F! Respekt!", skriver en annan av Paows många läsare. 

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!