Rodney Da Silva.
1 av 4
Rodney Da Silva. - Foto: MAJA SUSLIN / SCANPIX
Gurkan.
2 av 4
Gurkan. - Foto: JANERIK HENRIKSSON / SCANPIX
3 av 4
- Foto: FREDRIK PERSSON/Scanpix
4 av 4
- Foto: PONTUS LUNDAHL / SCANPIX

Martin Melin går in som patrullerande polis i Big Brother

TV11 välkomnar polisens närvaro. Men två redaktörer hoppade av efter beskedet.


Årets upplaga av Big Brother har kantats av skandaler. Bland annat har deltagare vittnat om att knark kastats in i huset och Rodney Da Silva har fått ta emot ett slag i ansiktet från nu utröstade Roza.

Dessutom uppges populäre Gurkan ha dödshotat den transsexuella deltagaren Vanessa. Andra deltagare har uppträtt på ett sätt som kan uppfattas som misstänkt.

Nu har produktionsbolaget Endemol i samråd med TV11 och Jale Poljarevius, operativ chef för narkotikaroteln i Stockholm, beslutat att agera med kraft.

Från och med söndagens livesändning kommer en uniformerad polis att gå in i Big Brother-huset och sedan vara posterad där dygnet runt till programmet är slut.

- För oss är det en jättetrygghet att veta att rätt personer finns på plats i samma sekund något händer, säger en källa inom Big Brother-produktionen, till Nyheter24 och fortsätter:

- På många sätt kan det bli ett lyft för programmet.

Men alla är inte lika entusiastiska. För en vecka sedan hoppade två av Big Brothers redaktörer av programmet med omedelbar verkan. Orsaken -en rasande konflikt om den förestående polisnärvaron i huset, erfar Nyheter24.

Och det är inte vem som helst som ska patrullera Big Brother-huset. Enligt narkotikarotelns Jale Poljarevius var valet självklart.

- Det finns bara en person i kåren som har sett båda sidor av det här fenomenet. Därför känns Martin (Melin, polis och Robinson-vinnare 1997, reds. anm.) klockren, han vet vad som gäller, konstaterar Poljarevius.

Nyheter24 når kriminologen Leif GW Persson, som poängterar att han inte sett programmet, men ändå gärna uttalar sig.

- Det är ett jävla trams, punkt. Att sätta en gubbe på det här när Säpo inte ens har skydd på Håkan Juholt. Mitt tips är att den som gjort den här prioriteringen har fått en hjärnblödning, säger Leif GW Persson till Nyheter24.

Nyheter24 har förgäves sökt Martin Melin.

/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Känd skådespelare misstänkt för misshandel och barnfridsbrott

Råkade Bianca Ingrosso precis avslöja sitt hemliga konto?

Det är många där ute som har så kallade "spion-konton" på Instagram för att kunna följa folk utan deras vetskap. Men var det nu som Bianca Ingrosso råkade avslöja sitt?

Lyxlön för 12-barnsmamman Madeleine Ilmrud

12-barnsmamman Madeleine Ilmrud, känd från TV4-programmet Familjen Annorlunda, försörjer sig idag som influencer. Något som ger henne riktigt bra betalt...

Per Gessles enorma miljonimperium – så mycket pengar håvar han in

Per Gessle har, under åren i Roxette och Gyllene Tider, byggt upp en smärre förmögenhet. Nyheter24 har kikat närmare på Gessles inkomst och bolag.

Ändringen - Israel får medverka på Kulturnatt

1 timme sedan
Stockholms stad tog bort Israels ambassad ur Kulturnattens program på grund av säkerhetsläget. Men nu ändrar sig kommunen, skriver SVT:s "Kulturnyheterna ".

Hon får radions lyrikpris

1 timme sedan
"Ett visionärt raseri" belönas med Sveriges Radios lyrikpris. Judith Kiros får priset för diktsamlingen "Det röda är det gränslösa".