- Foto: Elias Giertz/Nyheter24

BB-Annie: "Jag ville inte vara med längre"

Annie Almén fick lämna Big Brother i söndags. För Nyheter24 berättar hon om spelet, känslorna för Patrik, "sieg heil"-incidenten och hur hon tappade kontrollen över sig själv.


Studenten och undersköterskan Annie Almén, 27, lämnade Big Brother i söndags. Och det är med blandade känslor hon tagit del av klippen från sin tid i huset.

– Alla därinne spelar spel. Jag har suttit uppe hela natten och uppdaterat mig. Att Rodney (Da Silva) och Christian (Lundgren) kände varandra sen tidigare förvånade mig. Det är lite drygt och nu i efterhand förstår jag att de spelat spel hela tiden.

Också Simon Danielssons agerande har förbryllat henne.

– Nu när man kollar på vad folk sagt och gjort börjar man ändra åsikt om människor. Jag är förvånad över att Simon nominerade mig – samtidigt måste man ju nominera någon.

Hon förklarar att känslor blir mycket starkare i huset och berättar att hon hade svårt att acceptera när Patrik Edvardsson började träffa Madelene Stigsjöö.

– Jag och Patrik fick bra kontakt, men jag var inte kär. När han började träffa Madelene blev jag förvånad och förvirrad. Jag fattade inte vad som hände, men Katerina (Kazelis) fick mig att se helheten. Jag tycker Madde borde kollat av med mig om det var okej eftersom hon redan visste om det. Jag kände mig sviken.

När Patrik började träffa Madelene nominerade Annie honom, något som hon i efterhand ångrar.

Var nära att lämna

Annie har full förståelse för de deltagare som efter programmet mått dåligt.

– Jag var nära att lämna huset. Saker och ting började gå över styr, även om de som tittar kanske inte förstår effekterna av hur det är att vara inlåst på det sättet. Det är svår att föreställa sig stressen man befinner sig i. Det är väldigt jobbigt psykologiskt. Man trodde att man kunde gå in och vara öppen och att sammanhållningen skulle vara bra och sjyssta mot varandra, det var kanske lite naivt av mig.

En situation som hon tänkt på är den när Rodney Da Silva gjorde Hitler-hälsning och skrek "sieg heil" och "mein führer".

– Det kan vara så att Rodney visste om att mina morföräldrar suttit i koncentrationsläger och att han gjorde det för att ville provocera, som en del i spelet. Jag börjar misstänka att jag berättat det för någon i huset som sagt det Rodney som gjorde det för att få mig ur balans.

27-åringen från Växjö vet i alla fall vem hon vill se som vinnare i årets Big Brother. Sin bästis, Katerina Kazelis.

– Jag hoppas att Katerina vinner.

För sin egen del är hon inte besviken över att hon åkt ut. Hon har läst många tittarkommentarer och känner att tittarnas domar över deltagarna är ytliga.

– Jag är inte alls besviken eller för att jag åkte med tanke på vad all dynga jag hört efteråt från tittarna. Har läst mycket ”han är ful” eller ”hon är ful”, då känner jag att jag inte vill vara med.

/
/
/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Kanonvinsten: Så mycket såldes Zoe Fay Brown sin lägenhet för

"Oppenheimer"-paret adlas efter succén

2 timmar sedan
Regissören Christopher Nolan och filmproducenten Emma Thomas tilldelas hederstitlar för sina bidrag inom filmindustrin och får nu tituleras Sir respektive Dame.

Här syns Carolas ex Jimmy med tv-stjärnan: "Puman är här"

idag 15:42
Carola Häggkvist och hennes ex-pojkvän Jimmy Källqvist såg ut att ha det trevligt med den kända tv-stjärnan. "Puman är här", skriver Carola på sin Instagram.

Carina Berg oigenkännlig på nya bilderna: "Jag behöver hjälp nu"

idag 14:55
​Carina Berg har gjort en drastisk förändring med sitt utseende. Förgäves försökte Carolina Gynning stoppa henne – men Carina lyssnade inte. – Det var modigt. Du var modig som gjorde det, säger Carolina Gynning till Carina.

Realityprofil åtalas – slog barnen blodiga med stekspade

idag 14:12
​En svensk realityprofil åtalas nu, misstänkt för att ha misshandlat sina barn under flera års tid. I samtal med socialtjänsten har barnen berättat detaljerat om hur de blivit misshandlade med bland annat en stekspade i metall och slagna med en fjärrkontroll.

Efva Attling och Eva Dahlgren släpper låt ihop

idag 13:24
För första gången på 43 år släpper Efva Attling en låt – tillsammans med sin fru Eva Dahlgren. "Remember summer breeze" är skriven av dem båda och beskrivs som en sommarsång med 70-talskänsla.