1 av 3
- Foto: Leif R Jansson / SCANPIX /
2 av 3
- Foto: Berit Roald / Scanpix NORGE / SCANPIX
3 av 3
- Foto: Berit Roald / Scanpix NORGE / SCANPIX

Jonas Gardell: Jag blev våldtagen som 14-åring

Han lovade sin mor att aldrig berätta om våldtäkten medan hon skrubbade hans kropp. Men nu berättar Jonas Gardell om det fasansfulla övergrepp han utsattes för som tonåring.– Jag försökte vädja till honom att se att jag bara är ett barn.


I flera böcker har författaren och komikern Jonas Gardell, 47, beskrivit sin smärtsamma barndom som var fylld av mobbning, misshandel och utanförskap.

Men sitt mest traumatiska barndomsminne har han aldrig berättat om. Förrän nu - i söndagens Det blir bättre i TV3.

47-åringen har burit på sin mörka hemlighet hela livet men berättar nu öppet om den våldtäkt han utsattes för i en lägenhet på Södermalm i Stockholm för snart 33 år sedan.

– Jag försökte vädja till honom att se att jag bara är ett barn, berättar han i programmet.

Men mannen var obeveklig och fullbordade våldtäkten.

– Jag minns att han var naken och att han långsamt kröp mot mig. Och att jag också förstod att jag inte hade en chans. Sen är det blankt i skallen. Nästa riktiga minnesbild jag har är att jag står vid ytterdörren och gråter, berättar han i programmet.

 

Ville dö

Efter våldtäkten ville han ta sitt liv. Skamkänslorna brände i honom.

– Jag står nere i Zinkendamms tunnelbanestation. Jag ser att tåget kommer och jag tänkte att nu hoppar jag, nu är mitt liv slut. Tåget kommer och jag tänker att nu hoppar jag. Tåget kom men jag hoppade inte. När jag inte hoppade hade jag, tror jag, omedvetet eller medvetet fattar ett beslut: ”Jag ska inte dö, jag ska leva”.

Han berättade om den hemska våldtäkten för sin mor.

– Mamma skrubbade mig i badkaret sa till mig att jag aldrig fick berätta om det för någon och skickade mig till skolan.

Det blir bättre visas i TV3 på söndag klockan 21:00.

/
/
/
TV3
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Scorsese sägs vilja göra film om Frank Sinatra

2 timmar sedan

Kinsella: Jag har aggressiv hjärncancer

igår 21:14
Sophie Kinsella, författaren till storsäljaren "En shopaholics bekännelser", behandlas för "en aggressiv form av hjärncancer", skriver hon på Instagram. Diagnosen ställdes för två år sedan.

Detaljen som avgjorde i "Sveriges mästerkock" 2024

igår 21:05
Det är dags för en rafflande final av "Sveriges mästerkock" 2024. Tess Medina och Josefine Freij ställs mot varandra där de ska laga en trerättersmeny. Men vad var det egentligen som avgjorde vinsten?

Därför avbröts Sveriges mästerkock-finalen i förtid

igår 20:57
Under onsdagen sändes Sveriges mästerkock-finalen, där det skulle avgöras vem som skulle vinna av Josefine Freij och Tess Medin. Men programmets finalavsnitt fick avbrytas i förtid. Här får du veta varför!

Tess Medina vann Sveriges mästerkock 2024

igår 20:56
En lyxig vinnarmeny med kaviar, kalvfilé och mango avgjorde. Tess Medina tog hem segern i finalen av "Sveriges mästerkock". Det känns som ett nytt liv, ett nytt kapitel, en ny era, säger hon till TT om vinsten.

Robinson 2024: Zayera berättar sanningen om sitt hår

igår 18:52
Zayera Khan är en av Robinson 2024:s färgstarkaste profiler. Och det finns en rad saker som tittarna är nyfikna på när det kommer till henne, bland annat hennes hår.